Türkiye’nin marka değerine katkı sunmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 14'üncü durağı olan Diyarbakır'da Boz sahne aldı. Konser sırasında "Sallana Sallana" şarkısını söylerken, beklenmedik bir olay yaşandı. Boz’un yüzüne önce bir cep telefonu, ardından bir çakmak fırlatıldı.

Şaşkınlık yaşayan şarkıcı, kısa süreliğine sahneden ayrıldıktan sonra geri dönerek konserine devam etti.

Sinan Akçıl baba olmak istiyor Sinan Akçıl baba olmak istiyor

12-9

MURAT BOZ OLAYLA İLGİLİ NE DEDİ?

Murat Boz, "Biz dün Diyarbakır’ın güzel insanları ile birlikte çok güzel an’lar paylaştık. Bireysel bir haraket oldu, keşke olmasaydı ancak bunu tüm Diyarbakır halkına mal etmek beni çok üzer, haksızlık olur. Başından sonuna çok güzel ağırlandım. Şarkılarımızı hep bir ağızdan söyledik. Çok kıymetliydi benim için. Bir kez daha teşekkür ederim Diyarbakır. İyi ki varsınız... Bu arada gayet iyiyim, hiçbir sıkıntı yok." dedi.

MURAT BOZ KİMDİR?

Murat Boz, 7 Mart 1980'de Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde doğmuş olan ünlü Türk şarkıcı, söz yazarı ve oyuncudur. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Caz Vokal eğitimi aldıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na devam etti. Müzik kariyerine birçok ünlü sanatçıya vokalistlik yaparak başlamıştır; bunlar arasında Tarkan gibi isimler de bulunur.

2006 yılında "Aşkı Bulamam Ben" isimli single ile solo kariyerine adım atan Boz, bu şarkısıyla geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. 2007'de çıkan "Maximum" albümüyle büyük bir başarı yakaladı. Sonrasında çıkardığı albümler ve single'lar ile Türk pop müziğinde kalıcı bir yer edindi.

Müzikal kariyerinin yanı sıra, Murat Boz televizyon ve sinema projelerinde de yer almıştır. 2011'de başladığı "O Ses Türkiye" programında jüri üyeliği yaparak geniş kitlelere hitap etmeye devam etti. Aynı zamanda "Hadi İnşallah"(2014), "Kardeşim Benim" (2016) gibi sinema filmlerinde rol aldı.

Murat Boz, enerjik sahne performansları ve şarkılarıyla tanınan bir sanatçıdır. Popüler şarkıları arasında "Sallana Sallana," "Özledim," "Janti" ve "Gece" gibi hitler yer alır.

13-2

Ödülleri ve Başarıları:

  • Murat Boz kariyerinde sayısız ödül kazanmış ve birçok kez Altın Kelebek gibi prestijli ödüllere layık görülmüştür.

Kişisel Hayatı:

Murat Boz, özel hayatıyla da sıkça medyada yer almış ve magazin gündeminde uzun süre konuşulmuştur. Özel hayatını genellikle gözlerden uzak yaşamayı tercih etse de bazı ilişkileri medyanın ilgisini çekmiştir.

Muhabir: SERPİL PORTAKAL