Konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan şarkıcı," Hepimizin Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Aynı zamanda annemin doğum günü. Annemin de doğum gününü kutlamış olayım, cumhuriyet çocuğu. Ne güzel bir günde doğmuş" dedi. 

Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz, sorularına Öykü Gürman," Bende herkes gibi çok üzülüyorum. Sözün bittiği yer. Söylenecek bir sözümüz kalmıyor çünkü aynı şeylerin tekrarı sürekli yaşanınca, insan hakikaten ne hissedeceğini de bilemiyor. Her zaman söylüyoruz şiddetin her türlüsüne karşıyız, elbette. Hayvanlara, kadına, erkeğe, insana, çocuklara çok üzücü" dedi. Gözleri dolan şarkıcı," Bu konuda konuşacak çok fazla şey bulamıyorum. Her güne olumsuz bir haberle uyanmak, bu zengin coğrafyada bizler bunları hak etmiyoruz bence. Biraz daha birlik olup bu konularda vicdanımızı, merhametimizi koruyabilsek" dedi. 

Trabzon'da gerçekleşen "Sümela'nın Şifresi Temel" seri filmi için kamera karşısına geçen Gürman," Alper Kul, Salih Kalyon, Gürkan Uygun ve yapımcı ve yönetmenimiz Bilal Kalyoncu, bende diğer serileri izlemiştim. Hep aklımdan geçiyordu. Beni heyecanlandıran bir iş oldu çünkü Trabzonspor söz konusu, ben Trabzonsporluyum. Trabzonspor başkanının kızını oynuyorum, babam Gürkan Uygun. O kadar şanslıyım ki, çok güzel bir enerji yakaladım. Trabzon'u çok özledim, direk kuymaklara daldım" dedi. 

Hazal Kaya: Ben artık mutlu değilim… Hazal Kaya: Ben artık mutlu değilim…

Hayatınızda  küs olduğunuz kimse kaldı mı, sorusuna?" Ben kardeşimle de küs kalmadım. Benim kimseyle küs kalamam. Her şey geçiyor dünyadan, insanda geçiyor. Neyin kontrolünü sağladığımızı düşünüyoruz ki? Bir takım hırslarla, egolarla. Hayat çok kısa. Kimsenin kalbini kırmamak lazım, bu hayat çok geçici" dedi.  

Konserin sonunda sahnesine İzmir marşıyla veda eden Öykü Gürman, eline aldığı Türk ve KKTC bayrağıyla seyircisini selamladı. 

Muhabir: ÖZLEM PALA