Müzik

Leyan Senay ve Can Temiz'den düet sürprizi

Davulcu ve vokalist Leyan Senay, geçtiğimiz aylarda yayımladığı ilk solo çalışması Bluetiful'un ardından ''Ölümle Dans'' isimli ilk Türkçe sözlü şarkısını Can Temiz düetiyle dinleyicilerle buluşturdu.

Abone Ol

Türkiye temsilciliğini yaptığı Hit Like a Girl oluşumu ile Türk kadınlarına ilham olmaya devam ederken bir yandan da solo projelerini yayımlayan başarılı sanatçı, söz ve bestesi kendisine ait olan Ölümle Dans şarkısında Türk rock müziğin önemli isimlerinden başarılı sanatçı Can Temiz ile bir araya geldi. 

Düzenlemesi Can Alper ve Arıkan Sırakaya tarafından gerçekleştirilen Ölümle Dans şarkısının proje fotoğrafları Gıyas Kizir ve kapak tasarımı ise Ayşe Gizem Ceyhan imzası taşıyor. 

Şarkının klip çekimi için Cem Erdem yönetmenliğinde ve Anıl Kılınç görüntü yönetmenliğinde kamera karşısına geçen ikili, gotik görüntüsü, karanlık ve melankolik tema etrafında dönen görselleri ile dikkat çekiyor. Leyan Senay, Ölümle Dans şarkısında metaforik olarak insanın içsel mücadelelerini ve hayatı boyunca bitmeyen ölümle dansını sembolize eden bir dil kullanıyor. 

Sanatçı, projeyle ilgili duygularını şu sözlerle ifade ediyor: '' Ölümle dans; bir yolculuktu, sona varış değil. Aslında aynı anda birçok farklı imgeyi sembolize ediyor. Bir vampir ve bir insanın imkansız aşkı gibi de düşünebiliriz; bir kadının ataerkil toplumda özgürlüğünü ve hayatını kendi ellerine almasının güçlüğüne dair bir eleştiri olarak da görebiliriz. Çünkü Ursula Le Guin'in de dediği gibi 'Hayal ürünleri de gerçektir. Gerçeklere dayanmaz ama gerçekleri yansıtabilir.'

Ölümle Dans benim için aynı anda çok farklı duyguyu ve hayal kırıklığını barındırıyor. Bu bakımdan adeta yaşamımızın bir simülasyonu gibi. Bence bizler de her gün ister istemez ölümle dans ediyoruz.''

Leyan Senay & Can Temiz – Ölümle Dans, 25 Ekim tarihi itibarıyla tüm dijital platformlarda yayımda!