Ekonomi

Hazır giyim ithalatındaki payımızı 5 milyar dolara çıkaracağız!

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda finale kalan 10 genç moda tasarımcısı basınla buluştu.

Abone Ol

Türkiye'nin moda endüstrisinde küresel bir oyuncu olduğunu söyleyen İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, "Dünyanın altıncı, Avrupa Birliği'nin üçüncü büyük tedarikçisiyiz. İHKİB olarak Türkiye'yi moda endüstrisinde daha üst sıralara çıkarmayı stratejik hedef olarak belirledik. Bu hedef doğrultusunda tasarımın, inovasyonun, sürdürülebilirliğin, yüksek teknolojinin ve marka ekonomisinin etkilerini kullanarak sektör ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz'' dedi. 

Konjonktürel olarak zor bir dönemden geçilmesine rağmen güçlü bir üretim ve bilgi birikimi sayesinde Türkiye'nin tasarım ve markalaşma konusunda her geçen yıl çok daha ileriye gittiğine dikkat çeken İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan, şunları kaydetti: ''Hazır giyimde en büyük pazarımız Avrupa Birliği. Toplam hazır giyim ihracatımızın yüzde 60'ını AB ülkelerine yapıyoruz. Diğer Avrupa ülkelerini de eklediğimizde oran yüzde 70'e yaklaşıyor. Bu pazarın bizim için bir alternatifi yok. Hızlı ve yakından tedarik avantajımızın yanı sıra yeşil dönüşümü de Avrupa pazarı için fırsata çevirmek istiyoruz. Öte yandan, dünyanın en büyük hazır giyim ithalatçısı olan ABD pazarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2022 yılında ABD'nin 128 milyar dolarlık hazır giyim ithalatındaki yaklaşık 1 milyar dolarlık payımızı orta vadede 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.''' dedi.