Milli Savunma Bakanlığı'ndan kritik açıklama: Suriye'deki gelişmeler üzerinden algı operasyonuna izin verilmeyecek!
Son günlerde özellikle yabancı basında çıkan, İsrail'e ait savaş uçaklarının TSK'nın kontrolüne geçtiği iddia edilen T4 Hava Üssü ve çevresini hedef aldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Söz konusu iddialar, Suriye rejimine yakınlığıyla bilinen SANA ajansı tarafından servis edilmişti.
"Türk Askeri Üs Kurmasın" Mesajı mı?
İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi ise çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazeteye konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, Suriye’deki saldırıların Ankara’ya doğrudan bir mesaj niteliği taşıdığını öne sürdü. Haberde, bu mesajın “Suriye topraklarında Türk askeri üsleri kurulmamalı ve İsrail’in hava operasyonlarına müdahale edilmemeli” şeklinde yorumlandığı aktarıldı.
İsrail'den Sert Uyarı: "Statükoyu Değiştirmeyin!"
İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz da konuya ilişkin açıklamasında, Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara'ya açık bir mesaj gönderildiğini vurguladı.
Katz, “Her kim Suriye'deki statükoyu değiştirip İsrail’in güvenliğini tehdit edecek adımlar atarsa, bedelini öder” dedi. Bakan, İsrail’in hedefinin Suriye'nin güneyinde silahsız, tehdit içermeyen bir ortam oluşturmak olduğunu ifade etti.
Milli Savunma Bakanlığı ise bu tür açıklamaların Türkiye'nin bölgedeki meşru askeri varlığına gölge düşüremeyeceğini ve Suriye’deki faaliyetlerin uluslararası hukuka ve ikili anlaşmalara dayandığını vurguladı.