Dolar ve euro kurunda uzun süredir devam eden yatay seyir bugün de sürüyor. İstanbul serbest piyasasada dolar güne 34,2240 seviyesinden başladı. Euro'nun başlangıç seviyesi ise 37,8970 şeklinde kaydedildi.

Vatandaşlar ellerindeki doları çıkarmak istediklerinde ise fiyat seviyesi 32,2220 olarak öne çıkarken, Euro bozdurmak isteyen vatandaşların karşısına çıkan tabela fiyatı 37,8950 oldu.

HAFİF YÜKSELİŞ VAR

Öte yandan, söz konusu seviyelere bakıldığında dolar ve euro fiyatlarının düne göre hafif bir yükseliş gösterdiği söylenebilir.

Dün kapanışta doların satış fiyatı 32,2210 seviyesinde, euro satış fiyatı ise 37,9830 seviyesindeydi.

Yenilenebilir enerji sektörü yeni YEKA ihalelerine hazırlık için detayları bekliyor Yenilenebilir enerji sektörü yeni YEKA ihalelerine hazırlık için detayları bekliyor

PETROLDE İRAN ATEŞİ SÖNDÜ

Petrol tarafında ise yükseliş kendini dengeye bıraktı. Dün saat 15.00'dan itibaren hızlı yükselişe geçen petrol, İran'ın İsrail saldırılarına karşılı verdiği 19.30'dan itibaren sıçrama yapmıştı. Böylece gün içerisinde 70 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı 75 doları açmıştı.

Bugün ise Brent petrol güne 74 dolar seviyesinde başladı. 

İRAN FÜZELERİNİN PİYASALARA ETKİSİ

İsrail'in İran'da yaptığı suikastler, Lübnan'daki saldırıları ve son olarak Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesi üzerine İran tarafından dün gece füzeler ateşlendi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Tel Aviv'e pek çok füzenin düştüğü, Demir Kubbe haava savunma sisteminin yetersiz kaldığı görüldü.

Dünyada endişeyle takip edilen gelişmenin ardından gözler altın, döviz ve petrol piyasalarına çevrildi. Piyasalarda şu ana kadar herhangi önemli bir değişim görülmedi.

Editör: Haber Merkezi