İstanbul'da öldürüldükten sonra cansız bedeni Etiler'de bir çöp konteynerine atılan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te cezaevinde yaşamına son vermişti. Aradan geçen yıllara rağmen başta Karabulut Ailesi olmak üzere tüm kamuoyu intiharı şüpheli buldu ve mezarın açılmasını talep etti.

İzmir Gediz Deltası’nda Tepeli Pelikanlar için Yuva Platformu Kuruluyor İzmir Gediz Deltası’nda Tepeli Pelikanlar için Yuva Platformu Kuruluyor

SAVCILIK FETHİ KABİR KARARI VERDİ

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılıp açılmamasıyla ilgili son kararını geçtiğimiz günlerde vermişti.

Savcılık, Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Üsküdar'da bulunan Karacaahmet mezarlığında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmesine karar verdi.

POLİS HER ANI KAYIT ALDI

Kazı işlemi için mezar etrafındaki ağaçların söküldüğü görüldü. Görevli polis ekipleri de mezarlık başında fotoğraf ve videolar çekerek çalışmaları kayda aldı.

66Fe77A28D6C337651Fcb20D.jpg

PERDE ÇEKİLEREK ÖNLEM ALINDI

Kazıda görevli polis memurları mezarın etrafına perde çekerek çıkarılan naaşın görüntülenmesini engelledi. Olay yeri polisleri çalışma sırasında orada bulunan herkesi kayıt altına aldı. Garipoğlu'nun cesedi tabuta konarak cenaze aracıyla adli tıp kurumuna götürüldü.

CESET ADLİ TIP'A GETİRİLDİ

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılma işlemi tamamlandı. Garipoğlu’nun mezarından çıkarılan cesedin kalıntıları tabuta konularak cenaze aracına taşındı. Cesedin kalıntıları, kimlik eşleşmesi yapılmak üzere polis eskortunda Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARINDAN NE ÇIKTI?

  • Kefen çıkmadı
  • 2 katlı mezarın ilk katı boş çıktı
  • 2 parça halinde kafa tası çıktı
  • Naylon bir poşet çıktı
  • Ceset bir bütünlük sağlamıyor
Kaynak: Haber Merkezi