150 mezun daha veren projeninin hedefinde toplam 5 bin kadına eğitim vermek yer alıyor. 2024 Ocak ayı itibarıyla Binance TR ve Wtech iş birliğiyle hayata geçirilen Binance Teknolojide Kadın Akademisi, kripto, blokzincir ve Web 3.0 alanlarında kadınların varlığını artırarak sektördeki cinsiyet eşitsizliğine karşı önemli bir adım atarken, Türkiye'nin teknolojik ve ekonomik gücünü artırmada önemli bir kilometre taşı olmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Binance TR Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan,

“Dünya Kız Çocukları gününü kutladığımız bugünlerde kadınlarımızın ve gençlerimizin kripto varlıklar, Web 3.0 ve blokzincir gibi yenilikçi teknolojilerle ilgili konularda yaptıkları işten bağımsız olarak özel eğitimle desteklenmesi ve teknoloji sektöründe daha fazla söz sahibi olmasını son derece önemli buluyoruz. Örneğin bugün ülkemiz, yüzde 40'a yakın kripto benimseme oranıyla ve yeni teknolojilere duyulan büyük heyecanla dünya genelinde en etkileyici merkezlerden biri konumunda bulunuyor. Hayat geçirdiğimiz Teknolojide Kadın Akademisi’yle kadınların finansal özgürlük yolunda yeni fırsat alanlarını değerlendirmelerini ve bu alanlarda gelişimlerini destekliyoruz” dedi.

Projenin bir diğer hedefinin de teknolojinin sunduğu fırsatlardan tüm kadınların eşit şekilde yararlanmasını sağlamak ve bu alandaki kadın liderlerin sayısını artırmak olduğunu belirten Eldoğan

“Binance Türkiye olarak, ülkemizde kripto varlıklar ve blokzincir teknolojisi hakkında farkındalığı artırmak için pek çok farklı çalışma yürütüyoruz. Bu ekosistemi büyütmek özellikle de kadınlarımızı bu ekosisteme dahil etmek için projeler geliştiriyoruz. Akademimizde de buna yönelik eğitimlerin yanı sıra finansal okuryazarlık gibi temel eğitimleri de kadınlarımıza sunuyoruz. Eğitimlerimizi atölye çalışmaları, seminer ve konferanslarla da destekleyerek kadınlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyoruz. Bunu yaparken de cinsiyet eşitliğinin sadece kripto varlık sektöründe değil, tüm sektörler ve toplumda sağlandığı bir gelecek için temeller atmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ali Ülker: 6,5 milyar dolar olan borcumuzu 1 milyar dolara indirdik Ali Ülker: 6,5 milyar dolar olan borcumuzu 1 milyar dolara indirdik

Kadının durumu ve gücünü ortaya koymayı amaçlayan Işıldayanlar Konferansı’nın bu yılki destekçileri arasında da yer alan Binance TR, konferans kapsamında “Web3 Dünyasında Kadının Gücü" isimli bir panel düzenledi. Tarihçi, yazar ve TV programcısı Saffet Emre Tonguç'un moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Binance TR Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, Teknolojide Kadın Akademisi Eğitmeni Filiz Yalçın ve Akademi Mezunu Nehir Tanrıkulu konuşmacı olarak katıldı.

Yeni dönem kayıtlarının 11 Kasım’a kadar devam ettiği Binance Teknoloji Akademisi’yle ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkte erişilebiliyor. 

Muhabir: YAKUP ÇINAR