Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.04.2024 00:00 Güncelleme: 19.04.2024 12:10

Zelenski: Rus füzeleri Ukrayna'ya karşı yoğunlaştı

Kiev, 18 Nisan (Hibya)- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Almanya Şansölye Yardımcısı, Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanı Robert Habeck ile görüştü.
Zelenski: Rus füzeleri Ukrayna'ya karşı yoğunlaştı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, görüşme kapsamında Rus füzelerinin Ukrayna'ya karşı yoğunlaştığından bahsettiğini dile getirerek, “Ülkemizin hava savunmasını modern Batı yapımı sistemlerle daha da güçlendirmenin önemli olduğunu vurguladım. Alman liderlik sadece Ukrayna'da yaşamı korumakla kalmıyor, aynı zamanda barışçıl olmayı, adaleti değerlendirmeyi ve insanlara bakmayı bilen Avrupa'nın korunmasına da yardımcı oluyor” açıklamasında bulundu.

Almanya'nın Ukrayna ve Avrupa'nın bu yıl karşılaşabileceği tüm diğer güvenlik zorluklarına yanıt verebilmesini sağlayacak ortak üretim projelerini sürdürme konusundaki isteğini büyük bir memnuniyetle karşıladığı belirten Zelenski açıklamasında, “Savunma sanayimizin ülkelerimizin güçlenmesine ve bütün Avrupa'nın ortak güvenliğine katkı sağlayabilmesi için detaylı bir şekilde ortak çalışmalarımızı ele aldık. İşbirliğimizin özel bir formatı, Ukrayna'nın yeniden inşası üzerine Almanya'da bir konferans için hazırlık yapılmasını içeriyor ve savunma-endüstriyel kompleks, üretim ve enerji, restorasyon ve hava savunması üzerinde yoğunlaşmayı kabul ettik” ifadelerini kullandı.

Zelenski açıklamasının sonunda, “Tüm bu zorlukların yaşandığı tam ölçekli savaş sırasında Almanya ve tüm Alman toplumunun Ukrayna'ya son derece somut desteklerinden dolayı minnettarım. Almanya'nın bizi yeni Patriot sistemiyle destekleme kararını abartmak zor. Hava savunması bugün önceliğimizdir” ifadelerine yer verdi.