VE SAHNEDE SÜPERSTAR AJDA PEKKAN

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Yaz başından beri her konserinde ayrı fırtınalar estiren Türkiye'nin Süperstarı Ajda Pekkan "Ajda Forever' konsepti ile yaz turnesine aralıksız devam ediyor.

Her konserinde binlerce seveni akın akın dolduruyor konser alanlarını. Güzelliği, zarafeti ve kalbe dokunan şarkıları ile her konserinde ayrı büyülüyor sevenlerini. Giydiği ayrı konuşuluyor, sahne enerjisi ayrı konuşuluyor, fakat iki gündür de sahnede yaşadığı protokol krizini konuşur olduk. 

Ajda Pekkan Harbiye konserinde sonlara doğru, protokolden kalkıp kulise doğru geçen misafirleri görünce ‘benim şarkım bitmeden kimse kalkamaz yerinden’ diyerek tepki göstermişti. Konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İnsanın bir tahammül noktası var. O anda tamamen organik gelişti. Bazen protokol davetiyesi alıp gelmeyenler oluyor, normal davetiyeli konukları protokole yerleştiriyorlar. Ben de sahneye çıkınca farklı insanlar görüyorum, ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ama o gelmeyenlerin hepsinin icabet etmesi lazım. Konserlerimde her zaman protokol olabilir. Cumhurbaşkanı gelebilir, devlet görevlileri, basından önemli isimler gelebilir. Protokol, protokoldür. Protokol gereklidir ama orada nasıl hareket edeceğini bilmek gerekir. Bir etiği var. Sanatçıya saygı olmalı. En başta kendine karşı saygı olmalı.” dedi. 

Aslına bakarsanız konsere gitmek, tiyatro izlemek, sinemaya gitmek, bir etkinliğe katılmak hepsi birer nezaket ve görgü kuralı gerektiren durumlardır. Süperstar Ajda Pekkan siteminde çok ama çok haklı. Hiçbir şeyi beceremediğimiz gibi oturup sonuna kadar bir konseri izlemeyi de beceremiyoruz. Bence bütün sanatçıların en üzüldüğü nokta da bu olsa gerek. Ajda hanım herkes adına bu duruma noktayı koymuş oldu bence. Bu saatten sonra konsere giderken de, konserden çıkarken de insanlar on defa düşünürler.