TUTAR MI TUTMAZ MI?

Aslı SERTDEMİR 24 Ağu 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Yeni sezonun başlamasına çok az kaldı. Tüm kanallar hızla yeni projeler arayışında, yapımcılar ise bu projeleri yetiştirmek için hummalı bir çalışma içinde.

Onaylanan dizilerle ilgili haberler de yavaş yavaş gelmeye başladı. Hadi, sizinle bir oyun oynayalım… Elimizdeki sınırlı bilgilerle yeni projelerin "Tutar mı, tutmaz mı?" diye tahminlerini yapalım. Ben kendi kehanetlerimi yazacağım, siz de kendi tahminlerinizi ekleyin. Sezon ortasında bakarız, ne kadarını tutturmuşuz diye. Şu ana kadar 16 yeni diziye onay verilmiş durumda. İlk dizinin adı henüz belli değil ama kod adı "Aşk Masalı." Başrollerde Murat Yıldırım ve Ebru Şahin var. Dizi, kendini çocuğuna adamış bekar bir anne ile mimar Demir'in sıra dışı aşk hikayesini konu alıyor. Bu dizi “tutmaz” diyorum. ATV'de yayınlanacak olan "Kör Nokta" dizisinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav var. Başrollerde ise İsmail Ege Şaşmaz ve Rabia Soytürk yer alıyor. Entrika, suç ve adalet temasını işleyen dizide biraz da aşk var. Ben bu diziyi izlemem ama reytinglerde “tutacak” diyorum. 

Oyun devam ediyor…

ATV'de yayınlanacak bir diğer dizi "Holding" Holding, bir Limon Yapım projesi. Başrollerde Musa Uzunlar, Macit Koper ve Ali İl var. Bir ATV klasiği olarak mafya, suç ve adalet temalarını işleyen bu dizi, konusu gereği izleyicinin ilgisini çekebilir. Ancak, uzun soluklu olacağını düşünmüyorum. Yani, “tutmayacak!” Show TV'de yayınlanacak olan "Siyah Kalp" dizisi, Timur Savcı ve Burak Sağyaşar'ın yapımcılığında hayata geçiyor. Başrollerde Hafsa Nur Sancaktutan, Burak Tozkoparan, Ece Uslu ve Esra Dermancıoğlu gibi isimler yer alıyor. Kapadokya'da geçen dram, aşk ve aile sırlarını konu alan bu dizinin maalesef için “tutmayacak” diyorum. Kanal D'de yayınlanacak "Annem Ankara" ise BKM yapımı bir dizi. Başrollerde Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür bulunuyor. Dizi, 1990'lı yıllarda Ankara'da bir kadının verdiği hayat mücadelesini anlatıyor ve hikaye gerçek hayattan alınmış. İnci Taneleri'nin yapım ekibi de bu projede yer alıyor. Bu bir kehanet değil… Eminim, "Annem Ankara" reyting rekorları kırarak “tutacak!” 

Kehanetlere devam… 

Bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz… Yeni sezon dizileri için kehanetlerime devam ediyorum. Sıradaki dizi, Eylül ayında Now’da ekrana gelecek. Bu projenin adı için de gelgitler yaşandı ve sonunda "Kötü Kan" adında karar kılındı. Başrollerinde Ertan Saban ve Damla Sönmez yer alacak. Dizi, eski bir polisin hak ve adalet arayışını konu alıyor. Levent Ülgen’i çok severim, o da kadroda. Ancak, bu dizi için düşüncem, maalesef “tutmayacak”! ATV’de yayınlanacak bir diğer dizi olan "Karadut", yönetmenliğini Murat Saraçoğlu'nun üstlendiği, başrollerde İrem Helvacıoğlu, Engin Şenkan ve Aslı İnandık'ın yer aldığı bir yapım. Zengin bir ailenin yalı hayatı, entrikalar ve beklenmedik olaylar üzerine kurulu. Ancak bu dizinin de tutmayacağını düşünüyorum. Bana ayrılan satırların sonuna geldim ama yeni yayın döneminde başlayacak dizileri bitiremedim. Haftaya kaldığım yerden devam edeceğim. O zamana kadar siz de kendi "Tutar mı? Tutmaz mı?" listenizi oluşturun bakalım…