​TEŞEKKÜR BORCU

Aslı SERTDEMİR 09 Ara 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Genellikle ödül törenlerinden sonra en çok konuşulan şeyler kıyafetler, ödül alan kişiler ve teşekkür konuşmaları olur.

Genellikle ödül törenlerinden sonra en çok konuşulan şeyler kıyafetler, ödül alan kişiler ve teşekkür konuşmaları olur. Bu hafta sahiplerini bulan Altın Kelebek Ödül töreninde en çok dikkatimi çeken ve üzüldüğüm şey, Filistin’de yaşananlara duyarsız kalınmasıydı. İşin Aslı astarı; gecenin sunucusu Cem Davran güzel bir konuşma yaptı. “En İyi Grup” ödülünü alan Madrigal’in bateristi Sanlı Akgül ve “En İyi Çocuk Oyuncu” ödülünü alan, Ada Erma dışında tek kelam eden olmadı. Halbuki bunun gibi geceler, kamu spotu tadında verilen mesajlar için bulunmaz fırsattır.  Bakın, hala Kerem Bursin’i konuşuyoruz… Gecede nevi şahsına münhasır bir konuşma yaptı. İşte o konuşma, törene damgasını vurdu. Bütün sosyal mecralarda, internet sitelerinde ilgi, biraz da dalga konusu oldu. Ama beni esas güldüren Onur Atilla’nın konuşmasıydı… Güldür Güldür ekibi ödülünü alırken, Onur Atilla’nın Kerem Bursin‘e gönderme yapması gecenin en komik anıydı. Ve tabi ki kalbimi orta yerinden vuran teşekkür, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alan Salih Bademci’ye aitti. Eşine ve kızına o kadar özel, o kadar sıcak bir teşekkür etti ki… 

Yüzü suyu hürmetine…

Madem Kelebek Ödül Tören’inden başladık, devam edelim… İzleyenler bilir, “En İyi Dizi” ödülünü “Yalı Çapkını” aldı.                                                                           Özellikle son sezonu berbat giden, izlemeye artık tahammül edemediğim, hatta geçen hafta izlemeyi de bıraktığım diziye bu ödülün verilmesine inanamıyorum. 3 cümle ile 120 dakikayı dolduruyorlar. Araya da 2 şarkı patlatıyorlar, hop bu hafta da “Yalı Çapkını” yayın bandı hazır. Ben, her hafta böyle 8 dizi çekerim. Farkında mısınız, abartılı, tiyatral oyunculuklar her geçen hafta artıyor. Konuşurken bağırmayan, ağlamayan, saç baş yolmayan tek kişi yok. Ayrıca Yalı Çapkını’na reytinglerde fark atan o kadar çok dizi varken “Neden bu dizi?” diye, sormadan da edemiyorum… Hala ilk sezonun ekmeğini yiyorlar herhalde.  Neyse, umarım bu ödülün yüzü suyu hürmetine, utanırlar da diziye biraz çekidüzen verirler.

Tahminleri alalım…

Altın Kelebek Ödül Töreni’nden, Oscar Ödül Töreni’ne geçelim… Oscar Töreni 10 Mart 2024 Pazar günü düzenlenecek. Genel kategoriler için son başvuru tarihi, 18 Kasım 2023 ve kısa listeler için ön eleme oylaması, 18 Aralık'ta başlayacak. Oscar adaylarını açıklamadan, herkes kendi tahminlerini listeliyor.                             Benim “En İyi Film” kategorimde ise ilk sırada “Oppenheimer” var. Martin Scorsese'nin yönettiği, başrollerini Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone ve Brendan Fraser'ın paylaştığı “Killers of the Flower Moon” filmini de tabi ki listeme aldım. Bu iki filmin birden çok Oscar heykelciği alma ihtimali de var.                                   “Napoleon,” “The Color Purple” da listeme girecek kadar iyilerdi.   2. Dünya Savaşı projelerini oldum olası severim. İşte tam da bu sebepten “The Zone of Interest” filmi de listemde.  Sıralamamda yer alan diğer yapımlar, “The Holdovers” ve “Dune: Part Two”…   “Barbie” ise benim listemde yok. Ama eminim Oscar listelerine olacak.