ÖDÜLLÜ YARGI…

Aslı SERTDEMİR 25 Kas 2023

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
"Yargı" dizisini birkaç bölüm izledim, beni sarmadı sevemedim.

"Yargı" dizisini birkaç bölüm izledim, beni sarmadı sevemedim. Ama dizi büyük ilgi gördü, reytinglerde hep üst sıralarda yer aldı. İşte bu dizi, uluslararası alanda çok büyük bir ödül olan Emmy Ödülü'nü kazandı. Ödül, "En İyi Telenovela" kategorisinde verildi. Peki, ama ‘’Telenovela’’ ne demek? Telenovela, Latin Amerika'da popüler olan diziler için kullanılır. Bu diziler genellikle aşk, aile ilişkileri gibi konuları işler. Yani, "Yargı" dünya genelinde Latin Amerika tarzı romantik, duygusal ve dramatik dizilerle yarışarak ödülünü almaya hak kazandı. Türk yapımı bir dizi olarak bu kategoride ödül alan ilk dizi… Yapımlarımızın kalitesi ve çeşitliliği nihayet dünya çapında takdir görmeye başladı. "Yargı" dizisinin Telenovela ödülünü kazanması, Türk televizyon endüstrisinin dünya çapında artık bir yer edindiğinin de en büyük göstergesi. Umarım bu ödül, projelerimizin uluslararası alanda daha fazla ilgi görmesine ve daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmasına yardımcı olur.  

Radarıma girenler… 

Bir diziye “güzel” diyebilmek için birkaç bölüm izlemek gerektiğini düşünüyorum. Hemen öyle ilk bölümden yorum yapanları da ciddiye almıyorum. İlk iki bölümde harikalar yaratıp, sonra yerin dibine çakılan çok dizi izledim. Tam da bu sebepten, “Sakla Beni” dizisini yazmak için 4 bölüm bekledim. Dizi, perşembe günü Star TV’de yayınlanıyor. Oyuncu kadrosu damatlar dışında süper... Asude Kalebek, yine histerik bir karakteri çok güzel canlandırıyor. Uraz Kaygılaroğlu’na hayranlığım her bölümde artıyor. Cemre Baysel’iyi her bölümde Afra Saraçoğlu gibi salya sümük ağlatacaklar diye ödüm kopuyor. Yoksa kız gayet iyi iş çıkarıyor. Ve tabi ki Ceyda Düvenci… Domine, gıcık kızının daha gıcık annesini muhteşem oynuyor. Dizinin konusu da ilginç olamamakla beraber akıyor, sıkıcı değil.                            Gelelim radarıma giren bir diğer diziye… Onun da bu hafta 4. bölümü yayınlandı. “Şahane Hayatım” çarşamba günleri Fox TV’de yayınlanıyor. Konusu ilgi çekici, merakla bir sonraki haftayı bekliyorum. Oyuncu kadrosu fena değil… Amma velakin Hilal Altınbilek’i tek geçiyorum. İşin Aslı astarını yazacak olursam… Hilal Altınbilek’i her zaman soğuk ve itici buldum. Oyunculuğu ise hep vasatın altındaydı. Ama bu dizide kadını izlemelere doyamıyorum.İnşallah nazarım değmez de çarşamba ve perşembe günlerimin tadı kaçmaz.         

Pera film kokuyor…

Hafta sonu ne yapacağını hala kara kara düşünenler, sizin için güzel bir önerim var. Bu yıl ikincisi düzenlenen “Yunanistan Sinema Günleri” 21 Kasım’da Pera Müzesi’nde başladı. Cumartesi ve pazar günü de devam edecek etkinlik ücretsiz! Etkinlikte birbirinden farklı birçok film ve belgesel var. Tarihi bellek, insan hakları, göç ve diaspora konularının ele alındığı yapımlar en çok izlenenler. Belgesel ile kurmaca arasında kalacağınız ilginç projeler de var.  Komşumuzun tarihini keşfedip, bugünü anlama fırsatı bulacağınız birbirinden farklı onlarca film sizleri bekliyor.