​KÖTÜLÜK İKLİMİNDE İYİ KALABİLMEK

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Bizde Batı söylemleri benimsenir ve medya diline de yansır..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Gazze'de hala hayatta olan masum çocuklar için vakit daralıyorken, bilhassa bugün, birlikte daha yüksek sesle 'ateşkes şimdi' diye haykıralım" dedi. Yine Emine Erdoğan İstanbul'da gerçekleşen Filistin İçin Tek Yürek Lider Eşleri Zirvesi’nde, "Her vicdan sahibi destek vermeli" dedi.

21. YÜZYILDA VİCDAN SAHİBİ OLMAK

Bizde Batı söylemleri benimsenir ve medya diline de yansır.. "First lady" bunlardan biridir. Genelde batılı liderlerin eşleri için kullanılan bu terim Anadolu değerleri ile örtüşmez. Bize en uyan cümle “Türkiye’nin hanımefendisidir”.

Gazze aslında bir vicdan ve samimiyet testi. Mazlumun sessiz çığlığına vicdani bir duruş gerekli. Değerli hanımefendi dünyayı bir merhamet ikliminin etrafında toplanmaya davet ediyor. Kötülerin dünyasında bir iyilik adası kurabilmek. Emine hanım, “Çocuklar, kadınlar, hastalar ve engelliler olmak üzere sivillerin yaşadığı trajedinin sonlandırılmasına” bir davette bulundu.

İYİLİK GEMİSİNDE OLANLAR

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin annesi Şeyha Moza binti Nasır, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ın eşi Marieme Faye Sall, Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in eşi Ziroat Mirziyoyeva, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso'nun eşi Antoinette Sassou N'Guesso, Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin Çuppu'un eşi Rebeka Sultana, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Hırvat üyesi Zeljko Komsic'in eşi Sabina Komsic, Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin eşi May Mikati, İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf'un eşi Nadia El-Nakla, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nın eşi Amina Ali Muhammed El-Shavush El-Dilawi, Filistin Özel Temsilcisi Ferial Kamel Abdalrahman Salem, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid en-Nehyan'ın eşi Sheikha Alyazia bint Saif Al Nahyan, Mısır Planlama ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Dr. Hala Elsaid ve Türkmenistanlı diplomat Chinar Rustamova hazır bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun eşi Cilia Flores, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın eşi Rosangela da Silva ise video göndererek destek oldular.

NUH’UN GEMİSİNE BİNMEYEN KALMASIN

Dünyada küçük tufan kopuyor. Türkiye bir iyilik gemisini Gazze’ye yolluyor. Emine Erdoğan bir devlet başkanı eşinden öte bir “ANNE” yüreği ile konuştu. Batı blokunun kararmış vicdanlarında iyilik kırıntıları aradı. Hanımefendi “Gazze insanlık uçurumun hemen kıyısı” “İnsanlık uçuruma düşmesin” dedi.

Yazılacak anlatılacak çok şey var ama vahşet karşısında kelimeler bile isyan ediyor. Değerli hanımefendi karanlıklara bir mum yaktı. Gelin bu ışığın altında “Gazze’yi aydınlatalım”. Son söz şiirin;

Deniz yıldızları vuruyor Gazze sahiline

Çırpınıyorlar ölmemek için kumsalda

Binlerce deniz yıldızı

Siz onlara Gazzeli çocuklar dersiniz

Aylan bebeğe timsah gözyaşı dökenler

Biz cennetin yıldızları deriz

Ey çocuk sen çırpınırken nefes alışlarda

Senin hakkın için yollara düşenleriz