GAZZE'DEKİ İLETİŞİM KORİDORU VE SESSİZ KALANLAR

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
İsrail keskin nişancılarının doğrudan hedef aldığı TRT ekibine yönelik saldırı ne ilk ne de son olacak. 7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen Aksa Tufanı operasyonunun ardından yüzlerce gazeteci bölgeye gitti.

İşgal unsurları tarafından en çok Türk gazeteciler hedef alındı. İşgalci İsrail unsurları, özellikle Kudüs ve Gazze yakınlarından yayın yapan Türk gazetecileri yakından takip ediyor. Türkiye aslında bir iletişim koridoru kurmuş durumda. Güney Afrika’nın “Gazze’de soykırım yaptığı” İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davada Türkiye’nin dijital verileri delil olarak yerini aldı. Aslında Türk gazetecilerin hedef alınmasının temel nedeni bu. Soykırımı kayıt altına alan bir Türk medyası var. 

YA BU DERİN SESSİZLİK?

TRT ekibine yönelik saldırıya tepkiler birçok kesimden geldi. Siyasetten, STK’lara kadar açıklamalar ve kınamalar ya sessiz kalan meslektaşlarımız? Özellikle her şeye hızlı açıklama yapan ve ekranlarda saatlerce her keseden sallayan “DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ” defalarca sıcak çatışma bölgelerinde bulundum. Hayatı parmak uçlarında yaşarsınız. Bir kare, bir an için hayatınız tehlikededir. Akşam haberlerinden sizin görüntüleriniz haberiniz yayınlanır. Gazze’nin içindeki meslektaşlarımız ailelerini kaybettikleri gün bile haber yapmaya devam ettiler. En dramatik olanı, kendi ailelerinin katledilmesini haber yaptılar. 

Uzun lafın kısası Gazze bir samimiyet testi. Gazetecilerin katledilmesine sessiz kalan meslektaşlarımızı şiddetle kınamıyorum. Onları kendi kısır döngülerinde bırakıyoruz… Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç derki; Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.