ENERCİ DEĞİL ENERJİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
​Eskiden büyüklerimiz, oku da büyük adam ol derdi. Şimdi anne babalar ise çocukları okumadan popüler olsun derdine düşmüş durumdalar.

Eskiden büyüklerimiz, oku da büyük adam ol derdi. Şimdi anne babalar ise çocukları okumadan popüler olsun derdine düşmüş durumdalar. Resmen sosyal medya yayıldı, yiğitlik bozuldu dersek yeridir. Saçma sapan dans videoları mı dersiniz, küçük düşürücü saçma hareketler mi dersiniz, aklınıza gelebilecek bütün gereksiz davranışlar mevcut. Eee bunlardan tabi ki en önde gelenleri ise alın teri ile kazanılmayan parayı insanların gözüne sokan Dilan- Engin Polat çifti oldu. Bu kadar sonradan görmüşlük sizce de çok abartı değil mi? Havalarda uçuşan dolarlar, kahveye dökülen altın tozları, uçaklar, arabalar, alışverişler eeee illa ki bir yerde duvara toslayacaklardı. Ve en acısı da bunları kendine örnek alan gençler. Ah be gençler sizin okuyup eğitimli, ahlaklı insanlar olmanız gerekirken büyülenmiş gibi sosyal dünyanın içinde var olmaya çalışıyorsunuz. Kara para aklama ve vergi kaçırma suçları sebebi ile Polat ailesinin tüm mal varlıklarına tedbir koyuldu ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Gerçi geçtiğimiz günlerde de uyuşturucu madde kullandığını avaz avaz bağıran Dilan’ın kardeşi göz altına alınıp serbest bırakılmıştı. Ben artık olan bitenin hangisine şaşıracağıma şaşırdım.

Ve korkarım ki bu ülkede bir şeyleri sonradan elde edip insanların gözüne gözüne sokarsan, o insanlarda ne yapar eder senin ayağını kaydırır. Bir kere daha görmüş olduk bunu.

Ahh şu an Filistin ve İsrail’de masum halk hiç uğruna canlarını verirken bizim konuştumuz, takip ettiğimiz konulara bakın.

İnanın köşemde yer verirken bile çok üzülüyorum. Ve kız bebek annesi olarak gerçekten gençler için çok büyük endişe duyuyorum. Neyse siz siz olun okuyun be gençler, okumaktan zarar gelmez.