EKİP İŞİ!

Aslı SERTDEMİR 10 Şub 2024

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Bir koşturmacadır hayat akıp gidiyor… Ve çoğumuz için pek de yolunda gitmiyor. Stres, sıkıntılar, endişe hepimizi sarıp sarmalamış. Halbuki ne de çok ihtiyacımız var küçük bir molaya, biraz neşelenmeye… Ağız dolusu kahkahalara, zaten hasret kaldık.

İşte bu yazı, tam da bu ihtiyaca binaen yazılmıştır! Dün vizyona bir film girdi. Adı; “İyi Bir Aile Değiliz”… Filmin yönetmeni ve senaristi Haki Biçici. Ben, Haki Biçici’yi oyuncu olarak tanıdım. Filmlerde, dizilerde izledim. Fakat onun senaristliğine ve yönetmenliğine de hayran kaldım. Ölüm gibi trajik bir konudan, böyle eğlenceli bir film çıkarmak zordur. Zoru başarmış.                                                 Filmin muhteşem de bir oyuncu kadrosu var. Onları tek tek saymak istiyorum, çünkü hepsi bunu sonuna kadar hak ediyor. Başta Kaan Yıldırım, ki onu uzun zamandır beğendiğim bir projede izlemedim. Erkan Kolçak Köstendil, Şinasi Yurtsever, Sarp Apak, Derya Karadaş, Melisa Doğu, Asiye Dinçsoy ve Nergis Çorakçı hepiniz beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün.                                                                                                                                         Gergin geçen haftanıza küçük bir mola verip, ağız dolusu kahkaha atmak istiyorsanız, bu hafta sonu “İyi Bir Aile Değiliz” filmine hemen bilet alın!

Gece ajanı dönüyor!

Madem beyazperdeden bir haber verdim, bir de dijital platformdan vereyim. Hayranları tarafından büyük heyecanla beklenen “The Night Agent” dizisinin ikinci sezonu için müjdeli haber geldi!                                Mart ayında yayınlanmış ve 812 milyon saatlik izlenme süresi ile 2023'ün en çok izlenen dizisi olmuştu. İlk sezonu 98,2 milyon görüntülendi, Netflix'in en çok izlenen altıncı dizisi oldu.                            Matthew Quirk'ün aynı adlı romanından uyarlanan Night Agent, aksiyon severlerin kalplerinde özel bir yer edindi. Ve ikinci sezonu da dört gözle bekleniyordu.                                                                                                                                                          Nihayet Netflix yetkilileri, dizinin ikinci sezon çalışmalarının başladığını resmen doğruladı.                               E gece ajanı severlerin gözü aydın. 

Salonlar boşalıyor…

Netflix sinema salonlarıyla bağlarını tamamen kopardı. Netflix'in içerikten sorumlu yöneticisi Bela Bajaria, kullanıcılarının film izlemeyi sevdiğini ve bu filmleri genellikle Netflix platformunda izlemeyi tercih ettiğini belirtiyor. Yani Netflix, izleyicilerinin taleplerini daha iyi anlamak ve onlara daha iyi hizmet verebilmek için sinema salonlarından ayrılmayı tercih etmiş gibi duruyor.                                                                                                                                                              Diğer rakip şirketlerin aksine, Amazon ve Apple gibi, Netflix'in filmleri artık sinemalar da olmayacak. Bunun yerine, tamamen dijital platforma olacak. Yani film keyfi artık evinizin rahatlığında, koltuğunuzda.                                                                                                                                                                                   Netflix, ilk günden beri ödül alabilecek filmler üretmesine rağmen, bu yıl bu tarz filmlerin programlarında yer almaması da ayrıca dikkat çekici. Bana göre Netflix'in içerik stratejisinde de bir değişime gidilebileceğinin sinyallerini veriyor.                                                                                                                                                                      İşin Aslı astarı; Netflix'in izleyici çeşitliliği ve taleplerine daha iyi yanıt verebilmesi açısından bu kararın olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum. İzleyicilerin film izleme alışkanlıkları giderek dijital platformlara doğru kayıyor, Netflix de bu trende uyum sağlamak istiyor gibi görünüyor.                                            Ama bazıları için sinemada film izlemenin ayrı bir keyfi olduğunu da unutmamak lazım!