AHISKA VATANDAN DA ÖTESİ

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
20. yüzyılda Kırım Tatar Türklerinden Ahıskalı Türklere bugün bağımız Türk Devletlerinden birçok Türk soylu halk Stalin diktasının mezalimine uğradı.

Bugün Gazze’de Filistinlilerin yaşadığı dramı 1944 yılında Sovyet Diktası Stalin döneminde Ahıskalı Türkler yaşadı.. Hem de erkekleri Sovyet Rusya’sı için Nazilerle savaşırken.. Sürgün sırasında vagonlarda 17 ile 20 bin Ahıskalı Türk yaşamını yitirdi. Anneler soğuktan kucaklarında bebekleri emzikli iken donarak öldüğünü gördü. Tam bir cinnet sarmalı..

20. yüzyılda Kırım Tatar Türklerinden Ahıskalı Türklere bugün bağımız Türk Devletlerinden birçok Türk soylu halk Stalin diktasının mezalimine uğradı. Kendisi Gürcü olan Stalin özellikle etrafındaki koyu fanatik Ermeni yöneticilerin etkisi ile Türk mezalimi gerçekleştirdi.

20. yüzyılda tüm dünyada sistematik olarak 170 milyon insan katledilmiş veya yok olmaya terk edilmiştir. Araştırmalar bize gösteriyor ki 60 milyondan fazlasının Türklerden oluşuyordu.. Bugün Türkistan’da hemen hemen her evde en az bir veya iki kişinin söz konusu yüzyıl içerisindeki Türklere yönelik yapılan katliamlarda öldüğü anlaşılmaktadır.

Kısaca bakalım..

Sovyetler Birliği Döneminde Türklere yönelik yapılan katliamlar:

31 Mart 1918’de Azerbaycan Türklerine Yapılan Katliam

Kazakistan’da Aydınlar Katliamı

Türkmenistan’da Göktepe Katliamı

Kırgızistan Ata-Beyit Katliamı

Kırım Katliamı

Ahıska Katliamı

Hocalı Katliamı

Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine Yaptığı Katliamlar

Kırım’da, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Azerbaycan’da, Irak’ta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan katliamlar

Günümüzde Ahıskalı Türkler sürgünde yeşeren bir halk gibi ayaklarının üzerinde duruyorlar. Dünya Ahıskalı Türkler Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov’un her zaman dediği gibi mücadeleden asla vazgeçmeyen bir milletiz biz. Ne Türklüğümüzden vazgeçeriz ne de İslam’dan. Biz bunun için yaşayan bir milletiz.