Uşak’ın Banaz ilçesinde yaşanan kan donduran olayda, 89 yaşındaki Mehmet I., iki komşusunu av tüfeğiyle öldürüp bir kişiyi de yaraladı. Köy halkı, saldırıya anlam veremediklerini belirtti.
Kanlı Gecede Silah Sesleri Yükseldi
Banaz ilçesine bağlı Yazıtepe köyü, korkunç bir olayla sarsıldı. 89 yaşındaki Mehmet I., evinin önünde park halindeki bir araca eşya koyan komşuları Mustafa Y. (56) ve Sait G’ye (71) av tüfeğiyle ateş açtı. Silah sesleriyle sarsılan köyde dehşet dakikaları yaşandı.
Saldırgan, tüfek seslerini duyarak evden çıkan Mustafa Y’nin eşi Fatma Y’ye (61) de ateş etti. Olay yerine hızla sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
İki Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Ağır Yaralı
Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Sait G. ve Fatma Y. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Mustafa Y., Banaz Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Jandarma ekipleri, Mehmet I’yı gözaltına alırken, köy halkı saldırının nedenine anlam veremediklerini ifade etti. Görgü tanıkları, saldırganın komşularıyla herhangi bir husumeti olmadığını belirterek yaşananları "şok edici" olarak değerlendirdi.