Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yerel Haberler Alkollü Dolmuş Şoförü Benzinlikte Dehşet Saçtı: O Anlar Kameraya Yansıdı

Alkollü Dolmuş Şoförü Benzinlikte Dehşet Saçtı: O Anlar Kameraya Yansıdı

Aydın Kuşadası’nda 179 promil alkollü dolmuş şoförü önce bir manava çarptı, sonra istasyondaki insanların üzerine aracı sürdü. Olayda motosiklet ezildi, halk zararın karşılanmasını istiyor.
Yerel Haberler

Aydın Kuşadası’nda 179 promil alkollü dolmuş şoförü önce bir manava çarptı, sonra istasyondaki insanların üzerine aracı sürdü. Olayda motosiklet ezildi, halk zararın karşılanmasını istiyor.

Manav Dükkanına Çarptı, İstasyonda Dehşet saçtı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, alkollü olduğu tespit edilen bir dolmuş şoförünün neden olduğu zincirleme olaylar hem can hem mal güvenliğini tehlikeye attı. 179 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü, yakıt almak üzere ilerlediği sırada direksiyon hâkimiyetini kaybederek bir manav dükkanına çarptı. Olayın ardından sinirlenen manav sahibi, sürücüyü yakıt istasyonunda yakalayarak darbetti. Ancak olay burada sona ermedi.

Darbedilen alkollü sürücü, tekrar dolmuşa binerek aracı istasyondaki insanların üzerine sürdü. Olay sırasında bir motosikleti altına alarak maddi hasara yol açan şoför, çevredekiler tarafından güçlükle etkisiz hale getirildi.

Hem Çarptı Hem Saldırdı

Tanıkların ifadesine göre olay şu şekilde gelişti: Dolmuş şoförü, yakıt istasyonuna giderken Kuşadası’ndaki bir manav dükkanına çarptı. Kaza sonrası öfkelenen manav sahibi, şoförü istasyonda yakalayıp darbetti. Şoför, olayın ardından araca tekrar binerek istasyonda bulunan kalabalığın üzerine dolmuşu sürdü. Bu esnada bir motosiklet araca çarparak sürüklendi, olay yerinde büyük panik yaşandı. Yetkililerin açıklamasına göre, şüpheli sürücünün yapılan alkol testinde 179 promil alkollü olduğu tespit edildi. Bu seviye, yasal sınırın katbekat üzerinde olup, trafik güvenliğini ciddi şekilde tehdit etmektedir.

“Zararımız Karşılanmalı”

Olayda hem maddi hem manevi zarar gören vatandaşlar, sorumluların cezalandırılmasını ve zararın karşılanmasını istiyor. Manav sahibi, iş yerinin camlarının kırıldığını ve ürünlerinin zarar gördüğünü belirtirken, motosiklet sahibi ise aracının kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

İstasyon çalışanları ve çevre esnafı da büyük korku yaşadıklarını belirtirken, olayın ardından sürücünün tutuklanması gerektiğini savundu. Kuşadası halkı, toplu taşıma araçlarını kullanan sürücülere yönelik denetimlerin sıklaştırılmasını talep ediyor.

Emniyet ve Belediye Harekete Geçti

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, alkollü sürücünün gözaltına alındığı ve hakkında adli işlem başlatıldığı duyuruldu. Ayrıca dolmuşun bağlı olduğu kooperatif ve belediye yetkililerinin de soruşturma kapsamında sürece dahil edileceği, toplu taşıma araçlarında alkol denetimlerinin artırılacağı bildirildi.

Kuşadası Belediyesi ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Toplu taşıma hizmetlerinde kamu güvenliğini riske atan hiçbir sürücüye müsamaha gösterilmeyecektir. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği en büyük önceliğimizdir.”

Toplu Taşımada Güvenlik Endişesi

Olay sonrası vatandaşlar, alkollü sürücülerin halk arasında araç kullanmasının ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, sürücülerin hem fiziki hem de psikolojik olarak denetlenmesi gerektiğini belirtti. Özellikle toplu taşıma hizmetlerinde çalışan şoförlerin düzenli sağlık ve alkol kontrolünden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *