Spor

Trabzonspor 10 kişilik rakibini yenemedi

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Göztepe, 10 kişi tamamladığı müsabakada Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

Abone Ol

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasına on ikişer puanla giren Göztepe ile Trabzonspor'un İzmir'deki müsabakasını Göztepe 2-1 üstün tamamladı.

Gürsel Aksel Stadı'nda Göztepe'de Anthony Dennis'in kırmızı kart gördüğü ilk yarıda Trabzonspor şut atamadı. İlk yarısı golsüz tamamlanan müsabakada Göztepe, 60. dakikada Isaac Solet'in golüyle öne geçse de 64. dakikada Simon Banza'nın penaltıdan attığı gole engel olamadı.

David Tijanic ile 90+2. dakikada bir gol daha bulan Göztepe, karşılaşmayı 2-1 üstün tamamladı.

Göztepe'nin puanını 15'e yükselttiği müsabakanın ardından Trabzonspor 12 puanda kaldı. İç sahadaki yenilmezliğini sürdüren Göztepe, 5. iç saha maçında 4. galibiyetini aldı.

İLK YARI

21. dakikada ceza sahasına girerken topla buluşan ve kaleci Uğurcan'la karşı karşıya kalan Solet'in şutunda, top kaleciden tekrar bu oyuncuya geldi. Açısını kaybeden Solet'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

28. dakikada Göztepeli Dennis, Banza'ya yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı.

39. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında Juan'ın attığı topa hareketlenen Fofana'nın pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Tijanic'in şutunda, kaleci Uğurcan topu kornere uzaklaştırdı.

46. dakikada Isaac Solet'in ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Uğurcan topu kornere uzaklaştırdı.

60. dakikada Göztepe öne geçti. Hızlı gelişen atakta Juan'ın ceza sahası içinden yaptığı ortada savunmaya da çarpan topu Isaac Solet kafa vuruşuyla filelerle buluşturdu: 1-0

62. dakikada ceza sahası içindeki Lundstram'ın kaleye gönderdiği şutta top Bokele'ye çarptı. Bokele'nin meşin yuvarlağı elle müdahale ettiğini tespit eden hakem Cihan Aydın penaltı kararı verdi.

64. dakikada penaltı atışını kullanan Banza takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1

81. dakikada Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içindeki Umut Bozok'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

84. dakikada hızlı gelişen Göztepe atağında Tijanic'in ceza sahası dışından attığı sert şutta, direğe çarpan top auta çıktı.

86. dakikada Cham'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa iyi yükselen Banza'nın kafa vuruşunda, kaleci Lis sona anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

90+2. dakikada Göztepe bir kez daha öne geçti. Göztepe kalesi önünde yaşanan karambolden sonra atağa çıkan Göztepe'de Matsuki'nin pasıyla topla buluşan Tijanic ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1

Karşılaşma Göztepe'nin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

Göztepe'nin puanını 15'e yükselttiği müsabakanın ardından Trabzonspor 12 puanda kaldı. İç sahadaki yenilmezliğini sürdüren Göztepe, 5. iç saha maçında 4. galibiyetini aldı.

Isaac Solet ikinci golünü attı

Sarı-kırmızılı ekipte müsabaka boyunca etkili bir oyun ortaya koyan Isaac Solet, takımını ilk golünü attı. Solet, iç sahadaki Net Global Sivasspor maçının ardından ikinci golünü kaydetti.

Takımının galibiyet golüne imza atan David Tijanic ise bu sezon ilk golüne ulaştı.

Göztepe ilk kez kırmızı kart gördü

Göztepe'de ilk yarıda takımını eksik bırakan Dennis, kariyerinde ilk kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Sarı-kırmızılı ekip de bu sezon ilk kez kırmızı kart gördü.

Göztepe Futbol Operasyonları Sorumlusu Ali Dönmez de 32. dakikada hakeme itirazlarından dolayı üst üste iki sarı kartın ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon 4. kez sarı kart gören Isaac Solet cezalı duruma düştü. Solet, ligin 11. haftasındaki Gaziantep FK maçında forma giyemeyecek.

Trabzonspor ilk mağlubiyetini yaşadı

Bu sezon Göztepe maçına kadar mağlubiyeti olmayan Trabzonspor, ilk yenilgisini Göztepe karşısında yaşadı.

Bu sezon deplasmanda galibiyeti bulunmayan Trabzonspor, dış sahada 4 beraberlik ve bir mağlubiyetle 4 puan elde edebildi.

Bordo-mavili ekibin ilk golünü kaydeden Simon Banza, bu sezon 4. golüne ulaştı. Banza'nın bordo-mavili ekibin ligde attığı son 6 golün 4'ünde imzası bulunuyor.

İki takım futbolcuları ve hakemlerin "Yaşasın Cumhuriyet" yazılı pankartla sahaya çıktığı müsabakada Trabzonsporlu futbolcular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için tasarlanmış üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu formayla çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Kötü bir mağlubiyet, çok büyük bir hayal kırıklığı

Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, müsabakadan sonra yaptığı değerlendirmede, kazanma düşüncesiyle geldikleri müsabakada tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Müsabakanın başında Göztepe'nin baskısına cevap vermek isterken çok top kaybı yaptıklarını kaydeden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakip 10 kişi kalmasına rağmen kaleye gidememenin verdiği sıkıntıyla ikinci yarı 3 değişiklik yaptık. Ona rağmen rakip çıktığı her pozisyonda bize atak yaptı. Daha fazla koştu, daha fazla istedi. Sonra da 10 kişi olmasına rağmen 2 gol yedik. Top kayıplarımız, top kazanma anlayışımız çok eksik kaldığı için kötü bir maç verdik. Kötü bir mağlubiyet, çok büyük bir hayal kırıklığı. Üzgün olmak da özür dilemek de yetmiyor, rakibin istekli oyununa hiç cevap veremedik."

Güneş, bugün kazanma şanslarının olmadığını belirterek, "Zaten olumsuz bir durum var, şu anda bunu çözmek için bazı kararlar almamız gerekebilir, onu düşünebiliriz." dedi.

Takımın moralini düzeltmek için yeni bir heyecana ihtiyaçları olduğunu belirten Güneş, "Bu heyecanı yaparken daha dikkatli olmamız, daha çok çalışmamız gerekiyor, sorumluluktan kaçmak doğru değil. Bunu bir şekilde yapacağız." diye konuştu.

Güneş, elindeki kadroya göre bazı kararlar almak zorunda olduklarını belirterek, "Hakikaten hem üzgünüm hem kızgınım. Düşünüyorsun, düşünüyorsun bazen çıkamıyorsun işin içinden. Çünkü bir çaresizlik hissediyorum, oyuncu da bunu hissediyor, o çok kötü bir şey. Bunu yıkmak için tekrar el ele vermek durumundayız. Tabii ki alacağımız kararlar başarıyı getirmek için olacak." ifadelerini kullandı.

Göztepe Teknik Direktörü Stoilov: İstediğimiz o dinamik futbolu sahaya yansıttığımızı düşünüyorum

Göztepe'nin teknik direktörü Stanimir Stoilov, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, mükemmel bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Çok güçlü bir takıma ve çok iyi bir teknik direktöre karşı bir galibiyet aldıklarını belirten Stoilov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enerjimiz ve sahadaki duruşumuz kesinlikle üst seviyedeydi, istediğimiz o dinamik futbolu sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Taraftarlarımız bizimle bütünleşerek bugün bizlere verdikleri muhteşem destekle ve galibiyeti hak ettiler. Oyuncularım sahada 10 kişi kaldığımız dönemde bile 10 kişi olduklarını asla hissetmediler. Tam tersine sahada sanki biz bugün 12 kişi gibiydik. Çünkü taraftarlarımız bize ekstra bir güç kattı, verdikleri destekte kendilerine özel olarak bununla ilgili teşekkür etmek istiyorum."

Stoilov, galibiyete katkı koyan herkese teşekkür ederek, "Bu galibiyeti bugün hep beraber aldık. Her zaman söylediğim gibi biz beraber olduğumuzda kimse bizi durduramaz. Şimdi bu şekilde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. İstediğimiz futbolu sahaya yansıtmaya devam etmemiz gerekiyor. Aynı zamanda bugünkü galibiyetle beraber oyuncularımız da seviyemizin ne kadar yüksek olduğunu gördüler." dedi.