İş Dünyası

TOMRA Sorting GmbH, altın madalya ile ödüllendirildi

TOMRA Sorting GmbH, şirketin çevre, iş gücü ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir tedarik alanlarındaki gelişimine yönelik sürdürülebilirlik performansı nedeniyle EcoVadis tarafından altın madalya ile ödüllendirildi.

Abone Ol

Kapsamlı bir sürdürülebilirlik stratejisinin parçası olarak TOMRA'nın hedefi, güvenli, adil ve kapsamlı şekilde tamamen döngüsel bir şirket haline gelirken Kaynak Devrimi'ne öncülük etmek oluyor. 

TOMRA Recycling'in Almanya merkezli şirketi TOMRA Sorting GmbH, dünyanın önde gelen bağımsız sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu EcoVadis tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Sensör tabanlı ayıklama teknolojisi alanında lider olan TOMRA, değerlendirmeye katıldığı üçüncü senede, performansını önceki yıla göre önemli ölçüde geliştirerek gümüş madalyadan sonra altın madalyaya hak kazandı. 

TOMRA, en iyi yüzde 3'te

EcoVadis'in değerlendirmesi, çevre, iş gücü ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir tedarik olmak üzere dört ana kategoriye dayanıyor. Değerlendirme sonucunda TOMRA Sorting GmbH, "özel amaçlı makinelerin üretimi" alanındaki şirketlerin en iyi yüzde 3'ü arasında yer alıyor.  

TOMRA Recycling Sürdürülebilirlik Müdürü Marine Savy, yaptığı açıklamada; “Sürdürülebilirlik değerlendirmesinde altın madalya almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, sürdürülebilir tedarik ve net sıfır karbon hedefi gibi alanlara olan bağlılığımızın somut politikalar, önlemler ve eylemlerle nasıl hayata geçtiğini ve artık somut sonuçlar almaya başladığımızı gösteriyor. Ayrıca bu ödül, uzun yolculuğumuzda doğru yolda olduğumuzu teyit ediyor ancak en önemlisi, şirketimiz bünyesinde sürdürülebilirliği hayata geçirmek için tüm ekiplerimizin gösterdiği iş birliği, sıkı çalışma ve bağlılığın bir sonucu olması” şeklinde belirtti. 

Sürdürülebilirlik, TOMRA'nın temel prensibi

TOMRA'nın sürdürülebilirlik gündemi, ürünlerinin olumlu etkisini maksimize ederken, faaliyetlerinin neden olduğu çevresel ve toplumsal ayak izini minimuma düşürmeye odaklanıyor. Bu doğrultuda sürdürülebilir iş yönetimine bağlı olan TOMRA, atıksız bir dünya sağlamak için kaynakların nasıl doğru elde edilebileceğini, kullanılacağını ve tekrar değerlendirilebileceğini dönüştürmek üzere kaynak devrimine öncülük ediyor. TOMRA Sorting GmbH, atık ve metalin sensör tabanlı olarak ayıklanması için makineler üreterek bu kaynakların geri dönüştürülmesini ve döngüde tutulmasını sağlıyor. 

TOMRA, grup genelinde sürdürülebilirlik stratejisi uygulanması ve sürdürülebilir ürün tasarımı ile sorumlu tedarik zinciri yönetimi gibi eylemlerle Kapsam 1, 2 ve 3 emisyonlarını azaltmaya yönelik projeler yürütüyor. TOMRA Sorting GmbH, tedarikçilerinin şirket değerlerine uyum sağladığından emin olmak için EcoVadis değerlendirmelerini kullanıyor. Şirket, karbon ayak izini tüm tedarik zinciri boyunca azaltmak için en önemli tedarikçilerini tam olarak değerlendirmeyi uzun vadeli bir hedef olarak belirledi. Ayıklama çözümleri üreticisi olan TOMRA, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefliyor ve bu doğrultuda CO2 iklim hedeflerini de inceleme ve doğrulama için bağımsız “Science Based Targets Initiative” (Bilim Tabanlı Hedefler Girişimi) ile paylaşıyor.  

EcoVadis, dünya genelindeki şirketlere sürdürülebilirlik performanslarının bağımsız ve onaylı bir değerlendirmesini sunmayı amaçlıyor. Bu değerlendirmeler, şirketlerin kendi gelişimlerini belgelemelerini ve tedarikçileri seçerken sürdürülebilirlik performanslarını göz önünde bulundurmalarını sağlıyor. Değerlendirmeler, sektöre ve ülkeye özgü olarak, şirketin büyüklüğünü göz önünde bulundurarak hazırlanıyor ve şirketlerin tüm tedarik zincirini sürdürülebilirlik perspektifinden incelemelerine yardımcı olmayı hedefliyor.