Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Microsoft'tan devrim yaratacak teknoloji

Microsoft'tan devrim yaratacak teknoloji

Microsoft, kuantum bilgisayar dünyasında devrim yaratacak Majorana-1 işlemcisini tanıttı. Topolojik kübitlerle çalışan çip, hata toleransı yüksek ve ölçeklenebilir. Bu teknoloji, kimya, ilaç geliştirme ve yapay zeka alanında devrim yaratabilir.
Teknoloji

Microsoft, kuantum bilgisayar dünyasında devrim yaratacak Majorana-1 işlemcisini tanıttı. Topolojik kübitlerle çalışan çip, hata toleransı yüksek ve ölçeklenebilir. Bu teknoloji, kimya, ilaç geliştirme ve yapay zeka alanında devrim yaratabilir.

Microsoft, kuantum bilgisayar dünyasında çığır açacak yepyeni bir işlemci olan Majorana-1'i tanıttı. Bu çip, hata toleransı yüksek ve ölçeklenebilir bir kuantum bilgisayar inşa etme yolunda kritik bir adım olarak değerlendirilebilir.

TOPOLOJİK KÜBİTLERLE YENİ BİR DÖNEM

Microsoft'un geliştirdiği Majorana-1, geleneksel kuantum bilgisayarlardan farklı olarak topolojik kübitler kullanıyor. Bu kübitler, kuantum bilgilerini daha uzun süre koruyarak hata oranını minimuma indiriyor. Şirket, bu çipi üretirken "topokonduktör" adı verilen yeni nesil bir malzemeden yararlandığını duyurdu. Majorana-1'in en dikkat çeken özelliği, "Majorana Zero Modes (MZM)" olarak bilinen özel parçacıkları kullanmasıdır. MZM'ler, kuantum bilgiyi daha kararlı bir şekilde saklamaya ve işlem yapmaya olanak tanır.

KUANTUM BİLGİSAYARLARIN POTANSİYEL ETKİLERİ

Microsoft, Majorana-1'in yalnızca bir başlangıç olduğunu ve hedeflerinin milyonlarca kübit kapasitesine sahip kuantum işlemciler geliştirmek olduğunu belirtiyor. Şirket, ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından düzenlenen kuantum bilgisayar yarışında finale kalan iki şirketten biri olarak başarısını kanıtladı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hata toleranslı kuantum bilgisayar prototipini tamamlayıp ticari kullanıma sunmayı hedefleyen Microsoft, bu teknolojinin kimya, ilaç geliştirme, malzeme bilimi ve yapay zeka gibi alanlarda devrim yaratabileceğini öngörüyor.

Kuantum hesaplamanın ticari kullanıma sunulmasıyla bilim dünyasında büyük ilerlemeler yaşanabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *