Trendyol Süper Lig'in 30. hafta açılış mücadelesinde Bellona Kayserispor, zorlu Adana Demirspor deplasmanında üstün bir futbol sergileyerek 2-0 galip geldi. Sarı-kırmızılı ekip, hem ofansif hem de defansif anlamda üstün bir performans ortaya koyarak üç puanı hanesine yazdırdı.
İlk Gol Erken Geldi, Kartal Yıldızlaştı
Maçın henüz 10. dakikasında sahneye çıkan Ramazan Civelek, sağ kanattan yaptığı isabetli ortayla Kartal Kayra Yılmaz'ı topla buluşturdu. Kartal, ceza sahası içinde yaptığı etkili vuruşla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi: 0-1.
Bu erken gol, Kayserispor'un oyunu kontrol altına almasını sağladı. 23. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Kartal, bu kez sağdan kullandığı kornerde Attamah’a asist yaptı. Attamah’ın kafa vuruşunu Adana Demirspor kalecisi Vedat Karakuş güçlükle çıkardı.
Cardoso ve Bourabia'dan Gol Arayışları
25. dakikada Kayserispor’un etkili isimlerinden Bourabia, savunma arkasına sarkan Cardoso’yu harika bir pasla buluşturdu. Cardoso’nun kaleye gönderdiği sert şutu, kaleci Vedat Karakuş kornere çelerek gole izin vermedi. İlk yarı Kayserispor’un üstünlüğüyle sonuçlandı ve soyunma odasına 1-0 önde gidildi.

İkinci Yarının Başında Adana’dan Tepki Geldi Ama Bilal Duvar Oldu
48. dakikada Adana Demirspor’dan Salih Kavrazlı, kaleci Vedat’ın uzun pasıyla savunma arkasına sarktı. Ancak Bilal Bayazıt, mutlak gol pozisyonunu harika bir refleksle önledi. Devamında Alioui ve Osman Kaynak ile yakalanan tehlikeli ataklarda da Bilal, kaleyi adeta gole kapattı.
Bahoken Skoru Belirledi, Tribünler Sessizliğe Büründü
52. dakikada Carole’ün pasıyla sol kanatta topu kontrol eden Cardoso, ceza sahasına etkili bir orta gönderdi. Bu topa iyi yükselen Bahoken, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı: 0-2.
Adana Demirspor taraftarı bu dakikadan sonra umutlarını yitirirken, teknik heyet oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale etmeye çalıştı. Ancak Kayserispor savunması, maçın kalanında hata yapmadan mücadeleyi sürdürdü.
Bourabia Direğe Takıldı, Fark Açılabilirdi
75. dakikada ceza yayında topla buluşan Bourabia, şık bir vuruşla kaleyi yokladı. Top direkten dönerken, pozisyonun devamında herhangi bir tehlike oluşmadı. Bu pozisyon Kayserispor’un üçüncü gole ne kadar yakın olduğunu gözler önüne serdi.
🔚 Karşılaşma sona erdi
➕3️⃣ Puan bizim 😎
🔵 0-2 🟡🔴
10' Kartal
52' Bahoken#KYSR | #ADSvKYS#BellonaKayserispor@solwieenergy | #ForTheFuture pic.twitter.com/wHLfWjFOmj— Bellona Kayserispor (@KayserisporFK) April 4, 2025