Galatasaray’dan Derbi Öncesi Hakem Tepkisi: "Adalet Değil, Ayrıcalık İstediler"
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Sportif A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Hatipoğlu, Fenerbahçe ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hakem atamasına dikkat çeken Hatipoğlu, Rams Park’ta oynanan derbide yabancı hakem isteyenlerin, adalet değil ayrıcalık peşinde olduklarını savundu.
"Rams Park’taki Derbide Yabancı Hakem İsteyenler, Bugün Sessiz"
Hatipoğlu, bir ay önce Galatasaray’ın sahasında oynanan Fenerbahçe maçında rakip takımın yabancı hakem çağrısı yaptığını hatırlatarak, "Bugün ise hiçbir şekilde böyle bir talepte bulunulmadı. O gün Galatasaray’ın ev sahibi avantajını yok etmek için yabancı hakem istenirken, Kadıköy’de oynanacak maç için aynı çağrılar yapılmadı" dedi.
Cihan Aydın Derbi Atmosferini Kaldırabilecek mi?
Maça atanan hakem Cihan Aydın hakkında da konuşan Hatipoğlu, "Bu sezon yönettiği üç maçta Galatasaray’ın en çok puan kaybettiği hakemlerden biri. Bu bir tesadüf mü?" diyerek atamaya yönelik soru işaretlerini dile getirdi. Aydın’ın FIFA kokartının askıya alınmasını hatırlatan Hatipoğlu, "Türkiye’de FIFA kokartı, en formda hakemlere verilir. Ancak son iki derbimizde de FIFA kokartı olmayan hakemler görev aldı. Umarım Cihan Aydın adil bir yönetim sergiler ve iyi olan kazanır" dedi.
derbide favori olan tarafız
Derbiye hazırlık süreciyle ilgili konuşan Hatipoğlu, "Oyuncularımız son derece hırslı ve bu maçın önemini biliyorlar. Hedefimiz iki kupayı da kazanmak. Galatasaray güçlü bir takım ve Çarşamba günü de favori olan tarafız" ifadelerini kullandı.
Umarım maç kazası belasız tamamlanır
VAR hakemi atamasına da değinen Hatipoğlu, "Sahadaki hakem kadar, VAR hakemi ataması da büyük önem taşıyor. Umarım doğru bir atama yapılır ve maç kazasız belasız tamamlanır" dedi.