Barcelona'dan Net Zafer
Barcelona’nın gollerini 11. ve 42. dakikalarda Raphinha, 27. dakikada ise genç yetenek Lamine Yamal kaydetti. Benfica’nın tek golü ise 13. dakikada Nicolas Otamendi’den geldi. Milli futbolcularımız Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun da formasını giydiği Benfica, güçlü rakibi karşısında etkili olamadı.
Lamine Yamal Şampiyonlar Ligi Tarihine Geçti
Barcelona’nın 17 yaşındaki yıldızı Lamine Yamal, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihine geçti! Genç futbolcu, turnuva tarihinde bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu unvanını elde etti. 27. dakikada attığı golle tarihi bir başarıya imza atan Yamal, ilk golde de Raphinha’ya asist yaparak galibiyetin mimarlarından biri oldu.
İspanyol Basını Yamal'ı Konuşuyor
İspanyol spor basını genç yıldızın performansını manşetlere taşıdı. Marca, Yamal’ın Benfica karşısında attığı golü “sanat eseri” olarak nitelendirirken, AS gazetesi ise "Barcelona’nın golcüsü, Raphinha’ya harika bir asist yaparak ilk golü hediye etti ve rekorlar kitabına geçen bir gol attı" ifadelerine yer verdi.
Barcelona, bu zaferle Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselirken, genç yıldız Lamine Yamal da geleceğin en büyük futbolcularından biri olacağını kanıtladı.