Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor!

 “RUPAM'la Güneşe Doğru” programı çerçevesinde düzenlenen bu etkinlik, öğrencilere ve katılımcılara hayatın zorluklarına karşı mücadele etme, kişisel hedefler belirleme ve bu hedeflere ulaşma sürecinde kendi potansiyellerini keşfetme gibi konularda ilham verdi.

Etkinlikte, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çetin, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Can, İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mucip Gökçen ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Şebnem Tamer de yer aldı. Bu üst düzey katılım, üniversitenin etkinliğe verdiği önemi ve öğrencilere sağladığı destekleyici ortamı gözler önüne serdi.

Söyleşi sırasında, Nasuh Mahruki kendi yaşam hikayesinden kesitler sundu. Dünyanın en yüksek zirvelerine tırmanışlarından elde ettiği deneyimleri, yaşadığı zorlukları nasıl aştığını ve her defasında kendini nasıl yeniden motive ettiğini samimi bir dille aktardı. Mahruki, katılımcılara hayatın her alanında karşılaşabilecekleri zorlukların aslında birer fırsat olduğunu ve bu zorluklarla yüzleşirken kişinin kendi potansiyelini keşfetmesinin mümkün olduğunu vurguladı. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği bu söyleşi, hedef belirleme, plan yapma ve disiplinli çalışmanın önemine odaklandı.

RUPAM Müdürü Doç. Dr. Süleyman Özmen ise etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak, bu tür programlarla öğrencilere ve topluma ilham verici hikayeler sunmayı, onların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Nasuh Mahruki gibi, yaşamında birçok ilki başarmış ve ülkemize hizmet etmiş değerli bir ismin öğrencilerimizle buluşması, üniversitemizin vizyonunu ve değerlerini de ortaya koymaktadır. Kendisi, azmi ve kararlılığı ile herkese örnek teşkil eden bir liderdir," ifadelerini kullandı.

Programın koordinatörü Yiğit Er Yiğit, “Mayıs ayında gençlerin talepleri ve teşvikleriyle başlattığımız Güneşe Doğru Programı, toplumun her kesiminden bireylerin ilham alabileceği ve kendi hayatlarında uygulayabileceği değerli içerikler sunmayı amaçlayan bir platform olarak konumlanıyor. Sayın Nasuh Mahruki’nin konuk olması, bu hedef doğrultusunda attığımız önemli bir adım. Kendisi, sadece dağcılık alanında değil, aynı zamanda arama kurtarma, liderlik ve toplum hizmeti alanlarında da büyük başarılara imza atmış bir ilham kaynağıdır. Bugün burada paylaştığı deneyimlerin katılımcıların hayatlarına yön vereceğine ve onlara cesaret vereceğine inanıyoruz,” diye ekledi.

Programın amacı, sadece bir söyleşi düzenlemekle kalmayıp, katılımcıların gerçek hayattaki deneyimlerden ilham alarak kendi yaşamlarında uygulayabilecekleri stratejiler geliştirmelerine olanak tanımak. Bu çerçevede Nasuh Mahruki’nin, dünyanın en zorlu koşullarında bile insanın kendine güveninin, disiplinin ve hedef odaklı çalışmanın nasıl bir fark yaratabileceğini anlattığı bu etkinlik, öğrencilerin kişisel gelişim ve kariyer yolculuklarında yol gösterici bir rol oynadı.

Muhabir: ERAY AKSOY