Janssen TURGAN Yönetim Kurulu Üyesi Başak Öğdem, COE AMET Olarak Atandı Janssen TURGAN Yönetim Kurulu Üyesi Başak Öğdem, COE AMET Olarak Atandı

İşletmelerin günümüz rekabet ortamında öne çıkmaları ve gelecekteki planlarına yön vermeleri için dijital dönüşüm kritik bir gereklilik haline geldi. Dönüşüm yolculuğunda doğru SAP proje uygulama ortağı ile iş birliği yapmak, işletmelerin rekabet avantajı elde etmesinde büyük önem taşıyor. Dijital dönüşüm yolculuğunun sorunsuz ve kusursuz bir şekilde yapılmasını sağlayan SAP sisteminin etkili bir şekilde uygulanması için yalnızca teknik bilgi değil, aynı zamanda sektörel deneyim ve kapsamlı bir strateji de gerekiyor. Türkiye’nin ilk SAP Gold Partner’ı Nagarro + MBIS, bu alandaki deneyimi ile şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarına rehberlik ediyor. Nagarro + MBIS tarafından geliştirilen SpringField metodolojisi, işletmelerin geçiş süresini, maliyetini ve operasyonel risklerini minimuma indirip dönüşümü haftalar içinde tamamlamalarına yardımcı oluyor. İş süreçlerini sıfırdan tasarlayarak süreçlere müdahale etmeden S/4HANA’ya geçiş metodolojisi olarak konumlanan SpringField, işletmelerin dijital dönüşümünde başarıyla uygulanıyor. Springfield hem geçmişe dönük verilerinizi korurken hem de SAP sistemlerinin teknolojik ve işlevsel avantajlarından yararlanmayı mümkün kılıyor. 

SpringField Metodolojisiyle Hızlı ve Sorunsuz Dönüşüm 

Nagarro + MBIS Springfield’ı diğer yaklaşımlardan farklı kılan özellikler arasında S/4HANA’nın getirdiği ek modül ve fonksiyonların geçiş sürecinde devreye alınması oluşturuyor. Böylece ek projelendirmeye gerek kalmadan geçişin ilk günü itibarıyla kullanılabiliyor. Bu sayede optimum sürede, minimum maliyet ve iş birimi katılımıyla S/4HANA’nın teknoloji ve süreç sadeleştirme avantajlarından yararlanmayı sağlıyor.

SpringField yaklaşımında, veri aktarımı araç ve uygulamalarının kullanılma gereğinin bulunmaması ve göreceli olarak daha az maliyetli olması, sistemi işletmeler için avantajlı hale getiren özelliklerin başında geliyor. Ayrıca iş birimlerinin katılım ihtiyacının BlueField ve GreenField’a oranla çok düşük olması da iş kayıplarının yaşanma ihtimalini düşürüyor.

Nagarro + MBIS Profesyonel Hizmetler Direktörü Orhan Aksu,  SpringField metedolojisiyle sundukları dijital dönüşümde, işletmelerin mevcut koşullarda sağladığı faydaların elde edilecek değere oranla son derece düşük kaldığına dikkat çekti. Aksu, işletmelerin dijital dönüşüm yolculuğunda, doğru SAP ortağı ile ilerleyerek hem mevcut sistemlerini koruyabileceklerini hem de gelecekteki fırsatları yakalayabileceklerini belirtti. Ayrıca Nagarro + MBIS’in deneyimi ve danışmanlık kadrosu ile projeye ilişkin risklerin minimize edilmesine yardımcı olacağını vurguladı. 

Muhabir: ERAY AKSOY