Ahilik Müzesi yaklaşık 120 bin kişiyi ağırladı Ahilik Müzesi yaklaşık 120 bin kişiyi ağırladı

Müzik tarihinin en zarif ve etkileyici melodilerini ayırmak için yönetilen G. Fauré Özel Konseri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından müzikseverlerle buluşuyor. Konserde, soprano Catherine Manandaza, bariton Jean-Christophe Grégoire ve piyanist Leo Debono, Fauré'nin melodileri ve farklı armonileri ile izleyenlere duygusal bir deneyim ve müzikal bir ziyafet sunulacak.

G. Fauré Özel Konseri, 4 Kasım Saat 20.00’da AKM Tiyatro Salonu’nda.

 

UÇAN HOLLANDALI- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ 

Bestesi ve librettosu ünlü Alman besteci Richard Wagner’e ait “Uçan Hollandalı” eseri, 6 Kasım tarihinde Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek. Flaman kültüründe ve gemiciler arasında dilden dile dünyaya yayılarak bir efsaneye dönüşen, birçok edebiyat türüne, sanat eserine, halk türkülerine, şarkılara, seremonilere konu olan, denizlerde sonsuza kadar dolaşmaya mahkûm olan “Uçan Hollandalı” adlı denizcinin hikayesi etrafında şekillenen eser, Wagner’in kendi yaşamına dair izler taşıyor. Sanatçının siyasi ve ekonomik zorluklar içinde varoluş mücadelesinin hikâyesini konu alan eser, sanatseverler ile bir kez daha buluşacak. 

Uçan Hollandalı - 6 Kasım Saat 20.00’da, Türk Telekom Opera Salonu’nda.

 

BABAMIN ŞARKILARI- MERCAN SELÇUK DANS TOPLULUĞU

Klasik Türk Musikisi’nin üstadı Münir Nurettin Selçuk'un kaynağından ilham alan Timur Selçuk'un eserleri modern bale ve dans ile buluşuyor. Mercan Selçuk Dans Topluluğu tarafından geçmişten gelen şarkıları bale ile yorumlayan "Babamın Şarkıları", Timur Selçuk'un klasikleşmiş şarkılarını, dansın ve performansın harmanlandığı eşsiz bir anlatımla sanatseverlerin karşısına çıkarıyor.

 

Babamın Şarkıları – Mercan Selçuk Dans Topluluğu, 6 Kasım Saat 20.30’da AKM Tiyatro Salonu’nda.

 

LA BAYADERE- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, büyük bale eserlerinden biri olan ‘’La Bayadère’’, 7 ve 9 Kasım tarihlerinde Türk Telekom Opera Salonu’nda izleyicisiyle buluşuyor. Eserde, Hindistan'da geçen büyülü atmosferde, aşk ve entrika dolu bir hikâye anlatılıyor. Marius Petipa’nın koreografisi ve Ludwig Minkus’un melodik müziği, gösterişli töresellik ve etnik öğelerle birleşiyor. Ayşem Sunal Savaşkurt’un sahneye koyup düzenlediği, orkestra şefliğini Zdravko Lazarov’un üstlendiği esere, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik ediyor.  

La Bayadère – İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 7 Kasım Saat 20.00’da ve 9 Kasım 16.00’da Türk Telekom Opera Salonu’nda.  

 

BİZİM RENKLERİMİZ- DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU

Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya’nın yönetiminde gerçekleşecek “Bizim Renklerimiz” adlı performansta, sıla hasreti, aşkın yüceliği ve sevinçleri türküler eşliğinde sanatseverlerle buluşuyor.

Bizim Renklerimiz- Devlet Halk Dansları Topluluğu, 7 Kasım saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonunda.

 

ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ- İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ

Bağımsızlık savaşı veren tüm ülkeler için ilham kaynağı olan ve modernleşme yolunda attığı adımlarla kültürel çehremize yön veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 86. yıl dönümünde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri’yle anılıyor. Duayen Şef Gürer Aykal ve Koro Şefi Kübra Şenyaylar yönetimindeki İstanbul Korosu ve orkestra repertuarı besteci Ahmed Adnan Saygun’un yapıtlarından oluşacak.

Atatürk’ü Anma Konseri, 8 Kasım Saat 20.00’da Türk Telekom Opera Salonu’nda.

 

ATATÜRK’ÜN AZİZ HATIRASINA- CUMHURBAŞKANLIĞI KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına adadığı konserde, Atatürk’ün kurduğu musiki meclislerinde dinlemekten en çok zevk aldığı klasik ve neoklasik eserler yer alacak. Şef Mehmet Güntekin’in yöneteceği konserde solist Hakan Hataylı, Atatürk’ün sevdiği eserleri seslendirecek. 

Atatürk’ün Aziz Hatırasına – Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 10 Kasım Saat 11.30’da AKM Tiyatro Salonu’nda.

ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ- İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

İstanbul Filarmoni Orkestrası (İFO), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım akşamı AKM’de gerçekleştireceği özel konserle anacak. Şef Oleksandr Samoylenko yönetiminde müzikseverlerin karşısına çıkacak olan orkestra, Rodrigo’nun Gitar Konçertosu’ndan Atatürk’ün sevdiği şarkılara kadar uzanan bir repertuvarla sahne alacak.

Atatürk’ü Anma Konseri İstanbul Filarmoni Orkestrası, 10 Kasım Saat 20.00’da Türk Telekom Opera Salonu’nda.  

WARHOL’UN DÜNYASI- POP ART’IN İKONU

28 Eylül- 31 Aralık tarihleri arasında AKM Çok Amaçlı Salon; modern sanatın en önemli isimlerinden biri olan Andy Warhol’a adanan "Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu" sergisine ev sahipliği yapıyor. Warhol, Pop Art akımının öncülerinden biri olarak sanat ve yaşam arasındaki sınırları ortadan kaldıran eserleriyle tanınıyor. Sergide, Warhol’un tanınmış eserlerinin yanı sıra özel koleksiyonlardan seçilen eserler de sanatseverlerle buluşuyor. 

Warhol’un Dünyası- Pop Art’ın İkonu 28 Eylül- 31 Aralık tarihlerinde AKM Çok Amaçlı Salon’da.

PABLO PICASSO- RESİMDEN SERAMİĞE BİR SERÜVEN

AKM Galeri'de yer alan "Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven" sergisi, ünlü sanatçının orijinal gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan 170 eseri sanatseverlerle buluşturuyor. Kariyerine Paris'te başlayan ve burada Montmartre'daki "Bateau-Lavoir" atölyesinde tanınan Picasso, dönemin önemli sanat tüccarlarıyla tanışarak sanat dünyasında hızla yükseldi. Bohem yaşam tarzı ve tutkulu ilişkileriyle tanınan sanatçının eserleri, bu dönemde yaşadığı aşklardan derin izler taşıyor. Picasso’nun sanatı, yıllar içinde farklı stiller ve tekniklerle sürekli evrim geçirdi. Kübizm'in öncülerinden biri olan Picasso, 1907'de tanıştığı Derain ve Braque ile birlikte bu akımı geliştirdi. Sergide yer alan eserler, Picasso'nun sanat yolculuğunun çeşitli evrelerini ve onun sanatsal dönüşümlerini kapsıyor.

Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven; 28 Eylül-31 Aralık Tarihlerinde AKM Galeri’de.

Muhabir: ÖZLEM PALA