Hastaneden yapılan açıklamaya göre, proje sorumluları Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Sakıp Erturhan ve Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan'ın öncülüğünde düzenlenen etkinliğe çevre illerden gelen alanında uzman doktorlarda katıldı.
Robotik transperineal biyopsi, geleneksel yöntemlere göre daha az invaziv olması, komplikasyon oranlarının düşüklüğü ve hastaların iyileşme sürecinin hızlanması gibi avantajlar sunuyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Mehmet Solakhan, amaçlarının prostat kanseri teşhisinde en ileri teknikleri kullanarak hastalara en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerle, Türkiye'deki tıbbi uygulamaların kalitesini artırmayı hedeflediklerini aktardı.
Kanser olmayan normal prostat büyümesi durumunda ilaçların etkili olmadığı hastalarda prostat ameliyatının yapıldığı bilgisini paylaşan Solakhan, "Bu ameliyatın birçok çeşidi bulunmaktadır. Kurs kapsamında, en son teknolojik yöntem olan Thulium fiber lazerle iki prostat ameliyatı gerçekleştirildi. Bu yöntemle prostat tamamen temizlenmekte, hiçbir doku bırakılmamakta, hasta daha hızlı iyileşmekte ve kanama miktarı diğer ameliyatlara göre çok daha az olmaktadır." ifadelerini kullandı.
Solakhan, hastanenin sağlık alanındaki yenilikleri takip ederek hastalara en iyi tedavi yöntemlerini sunmayı hedeflediklerini kaydederek, "Robotik cerrahi ve minimal invaziv yöntemlerin yaygınlaştırılması, hastane bünyesindeki uzman ekibin sürekli eğitimleriyle mümkün hale geliyor. Gelecekte benzer eğitim programlarının devam etmesi planlanıyor." açıklamasında bulundu.