Programda Malatya İl Müftülüğünde görevli Vaize Gülsüm Dilek, Ümmügülsüm Bayraktar konuşmacı olarak katılırken, Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grubu Temsilcisi Şair Nilüfer Zontul Aktaş ve Şair Tuğba Tülin Durdu ise şehitlik üzerine şiirler okudu.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların haklı olarak gururunu yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda devamlılığa önem veriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in eşi Sevgi Er, “Vatanımızın bekası için canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz anmak için buradayız. Filistinli kardeşlerimizde vatanlarını korumak için yıllardır mücadele etmekte ve İsrail’in zulmü ve işgali karşısında asla pes etmemişler ve mücadeleye devam ederek vatanlarını korumuşlardır. Vatanları uğruna on yıllarca direnen Filistinli kardeşlerimizin de bir an önce topraklarında huzur ve güven içinde yaşamları için dua ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardında şehitler için hatim ve dualar edildi. Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Şair Nilüfer Aktaş Zontul ve Şair Tuğba Tülin Durdu’nun okumuş olduğu şiirler ile program son buldu.

Kaynak: (Hibya Haber Ajansı)