Yerleşim alanlarının ortasında kaldığı için yeni teknolojilerin gerektirdiği modernizasyon imkânları sınırlı olan tesis, aynı zamanda çevresel sorumluluklar açısından sürdürülebilir olmayan bir hale gelmişti. 

Kastamonu Entegre’den yapılan açıklamada, “1978 yılında üretime başlayan, 2010 yılında Kastamonu Entegre olarak bünyemize kattığımız Tarsus Yonga Levha Fabrikamız, aradan geçen 46 yılda kentin genişlemesiyle yerleşim yerlerinin arasında kalmış ve bu durum, fabrikanın yeni teknolojilerle modernizasyonunu imkânsız hale getirmiştir. Aynı zamanda, şehirleşmenin getirdiği yoğunluk nedeniyle yerleşim alanlarının arasında kalması, çevresel hassasiyetler açısından sürdürülebilir olmayan bir duruma yol açmış ve bölge ekosistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratmaya başlamıştır. Bu koşullar altında, üretimimizi çevre dostu ve yüksek teknolojiye sahip diğer tesislerimize yönlendirme kararı almış bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yıldız Holding "Mutlu Et Mutlu Ol Günü"nün 10. yılını kutladı Yıldız Holding "Mutlu Et Mutlu Ol Günü"nün 10. yılını kutladı

Sürdürülebilir Üretim Anlayışı

Kastamonu Entegre’nin, büyümeye ve modern üretim tesislerine yatırım yapmaya devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Balıkesir ve Kastamonu’da inşa edilen yeni ‘mega site’ tesislerimizle üretim kapasitemizi önemli ölçüde artırdık. Bu tesislerle, sürdürülebilir üretim anlayışımız doğrultusunda çevre dostu ve yüksek teknolojiye sahip çözümler sunmaya devam edeceğiz” görüşlerine yer verildi.

Türkiye’nin lider, dünyanın dördüncü büyük ahşap bazlı panel üretici olan Kastamonu Entegre, son dört yılda gerçekleştirdiği 700 milyon euroluk yatırımla büyümesini sürdürüyor. Şirketin pandemi döneminde başlattığı yatırım hamlelerinin ilki olan Samsun yonga levha tesisi 2020 yılında üretime başladı. Balıkesir MDF tesisi ise 2023 yılın ilk çeyreğinde devreye alındı. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni yonga levha fabrikası da 2023 yılında faaliyete geçti.  İtalya’nın en büyük 2. Türk yatırımcısı ve Rusya’nın en büyük MDF üreticisi olan şirketin Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya ve İtalya’da da üretim tesisleri bulunuyor. 

Muhabir: ERAY AKSOY