Eğitim

Kamu Personeli Olmak İsteyenler DİKKAT! Sonuçlar Açıklandı

Kamu personeli olmak isteyen adaylar geçtiğimiz günlerde DHBT sınavını tamamlamıştı. Sonuçlar bugün açıklandı.

Abone Ol

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT),  memur olmak isteyen adayların girdiği önemli sınavlardan biridir. 2024 KPSS DHBT sınavına katılan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihe odaklanmış durumda. ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgi doğrultusunda KPSS DHBT sonuçları 16 Ekim Çarşamba günü saat 10:00'da açıklandı. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilecekler. Peki, DHBT nedir ve sınav sonuçları nasıl kontrol edilir?

DHBT Nedir?

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) , din görevlisi olarak atanmak isteyen adayların, alandan seçilmesi amacıyla ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. KPSS'nin bir parçası olan bu sınav, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde memur olarak görev almak isteyenler için zorunludur. DHBT, din hizmetleri alanında bilgi veriren soruları içerir ve KPSS puanı ile birlikte değerlendirilen bir testtir.

DHBT Sonuçları Açıklandı

2024 KPSS DHBT sınav sonuçları, ÖSYM'nin sınav takvimi doğrultusunda bugün saat 10.00 itibari ile erişime açıldı. Adaylar bugün itibariyle ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden sonuçlarına ulaşılabilecekler. Web sitelerine giriş yapmak için adayların TC Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yapması gerekir. Sonuç bilgilerinde adayların KPSS ve DHBT puanları ayrı ayrı yer alıyor.

DHBT Sonuçlarına Nasıl Bakılır?

DHBT'nin kullanıldığı ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama sistemi olan sonuçc.osym.gov.tr ​​adresinden öğrenildi. Adaylar sonuçları şu adımlarla öğrenebiliyorlar:

  • ÖSYM Sonuç Sistemi'ne giriş yapın
  • TC Kimlik Numarası ve ÖSYM aday şifreniz ile sisteme giriş yapın.
  • "KPSS DHBT"nin kullanımına tıklayın ve sınav sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.