Ekonomi

Kadınlara ve gençlere finansal okuryazarlık eğitimi

QNET, TOÇEV ile hayata geçirdiği FinGreen projesi kapsamında Türkiye genelindeki kadınlara ve gençlere finansal okuryazarlık eğitimi verdi.

Abone Ol

 Eğitimler sayesinde ekonomik güçlenme yolunda önemli adımlar attı. Gülay YÜCEL Dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde girişimcileri güçlendirmek için faaliyetler yürüten doğrudan satış şirketi QNET, bu sene Türkiye’de ikincisini düzenlediği FinGreen projesini TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) aracılığıyla gerçekleştirdi.

Kadınların ve gençlerin finansal okuryazarlık seviyelerini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından toplamda 350 kadına ve gence ulaşıldı. Hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak düzenlenen eğitimler, katılımcıların kendi bölgelerinde eğitim alabilme imkanı sunarak erişimi kolaylaştırdı.

Bu sayede, coğrafi engeller aşılmış, kadınlar ve gençler arasındaki dayanışma artırılmış oldu. Katılımcılara bütçe yapma, tasarruf etme, girişimci olma konusunda fırsatlar hakkında bilgi verilen eğitimlerde, eğitmenler kadınların kendi mali durumlarını analiz etmeleri ve geleceğe yönelik sağlam bir plan oluşturmaları için rehberlik ettiler.

“Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırmayı hedefliyoruz”

FinGreen projesi kapsamındaki görüşlerini aktaran QNET PR ve İletişim Başkan Yardımcısı Victoria Al-Taie “FinGreen projesiyle yıllardır kadınlara sürdürülebilir ekonomik güçlenme fırsatları sunuyoruz. Amacımız; kadınların kendi işlerini kurmalarına, mevcut işlerinde daha aktif roller üstlenmelerine ve aile bütçelerinde etkili birer yönetici olmalarına yardımcı olmak. Eğitimlerimiz, katılımcılara finansal bilgi ve beceriler kazandırarak, onların ekonomik bağımsızlıklarını artırmalarını ve girişimciliğe cesaretle adım atmalarını sağlıyor. Bu süreçte, kadınların girişimcilik potansiyellerini keşfetmelerine ve kariyerlerinde daha güçlü bir yer edinmelerine olanak tanıyoruz. FinGreen, bireylerin yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, toplumsal kalkınmaya da katkıda bulunarak daha adil bir dünya yaratma hedefini taşıyor” dedi.

“Finansal okuryazarlık ekonomik güçlenmenin temel taşı”

Finansal okuryazarlık eğitiminin, kadınların ekonomik güçlenmelerinin temel taşlarından biri olduğuna değinen QNET Pazarlama ve İletişim Müdürü Irmak Sütçü “FinGreen projesi kapsamında TOÇEV’in desteğiyle, Türkiye’nin farklı şehirlerinde kadınlar ve gençlerle bir araya gelme fırsatı bulduk. Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde, katılımcılara bütçe yönetimi, tasarruf ve yatırım stratejileri gibi pratik bilgiler sunarak, finansal alanda bilinçlenmelerini destekledik. Bu eğitimler, kadınların ve gençlerin ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmeleri için önemli bir adım oldu. Katılımcılar, sadece teorik bilgi almakla kalmayıp, birbirleriyle deneyimlerini paylaştı ve destekleyici bir ağ oluşturdu. Her bir kadının ve gencin hikayesinin ve deneyiminin değerli olduğuna inanıyoruz; bu nedenle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kadınların ekonomik özgürlüğüne ulaşmasında finansal okuryazarlık eğitimlerinin önemli olduğunu vurgulayan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Mermertaş “TOÇEV olarak, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını ve girişimcilik yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen FinGreen projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu proje kapsamında verdiğimiz finansal okuryazarlık eğitimleri ile kadınların iş kurma yolculuklarında karşılaşabilecekleri zorlukları aşmalarına, ekonomik belirsizliklerle başa çıkmalarına ve bütçe, tasarruf, gelir-gider dengesi gibi konularda daha bilinçli olmalarına destek vermeyi amaçladık. Eğitim sonrası edinilen gözlemlerimiz ile birlikte eğitimleri hayatlarına kattıklarını ve hem kendi aile üyelerini hem arkadaşlarını bilinçlendirdiklerine şahit olduk. QNET ile yürüttüğümüz bu değerli iş birliği sayesinde, Türkiye'nin dört bir yanından 208 kadına ulaşıp finansal okuryazarlık eğitimleri sunduk. İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz ilk eğitimde, kadınların finansal kavramları günlük hayatlarına entegre etme konusundaki isteklerini görmek bizi çok motive etti. Bu eğitimler, kadınların bütçe planlama süreçlerinde daha doğru kararlar almalarına, yatırım konusunda bilgi kazanmalarına ve aile ekonomilerini daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor. TOÇEV olarak, kadınların ekonomik özgürlüğe ulaşmaları ve girişimcilik yolunda sağlam adımlar atmaları için desteğimizi sürdürmeye kararlıyız. FinGreen projesi sayesinde, kadınların sadece finansal anlamda değil, birbirleriyle kurdukları dayanışma ile de güçlenmelerini izlemek bizlere büyük mutluluk veriyor. Bu süreçte, kadınların sadece kendilerine değil, aynı zamanda ailelerine ve çevrelerine de olumlu bir etki yaratmalarına olanak sağlıyoruz” dedi.