İsrail'in saldırılarına yanıt olarak İran tarafından ateşlenen hipersonik füzeler Tel Aviv'i vururken, Brent petrol fiyatları bir anda tırmanışa geçti.

Brent petrolün varil fiyatı son günlerde yatay bir seyir izliyordu. 70 dolar civarında dalgalanan Brent petrol, 1 Ekim Salı gününe 71,92 dolar seviyesinden başladı. Ardından aşağı yönlü bir seyir izledi.

Öğle saatlerine doğru 70,10 dolara kadar gerileyen Brent petrol, daha sonra toparlandı ve sabahki açılış seviyesine geldi. 

FÜZELERDEN SONRA FİYAT SIÇRADI

Saatler 15.00 gösterdiğinde ise dikey hareketle sadece bir saat için 73,63 doları gördü. Saat 16.00'dan sonra ise kademeli olarak arttı.

İran füzelerinin Tel Aviv'e düştüğü saat olan 19.30'dan sonra ise Brent petrolün varil fiyatı sıçrama yaparak 75.41 dolar seviyesine ulaştı. 

BİR AYDIR BU SEVİYEYİ GÖRMEMİŞTİ

Brent petrol, son olarak 2 Eylül 2024 tarihinde 75 doların üzerini görmüştü. 

Deriden giyim aksesuarları üreten kadın girişimci kendi markasını oluşturdu Deriden giyim aksesuarları üreten kadın girişimci kendi markasını oluşturdu

HAM PETROLDE DE DURUM BENZER

Benzer hareketlilik ham petrolde de görüldü. Ham petrol de tıpkı Brent petrol gibi 15.00'da hızlıca tırmandı, füze görüntüleriyle beraber sıçramayı gördü. 

Güne 69,11 dolardan başlayan ham petrol, İran'ın füzelerinin ardından 71,78 dolara tırmandı. Ardından tıpkı Brent petrol gibi düşüşe geçti.

Editör: Haber Merkezi