Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.04.2024 01:00 Güncelleme: 16.04.2024 11:12

Zelenski: Ukrayna'nın semalarındaki "Şahedler", Orta Doğu'dakilerle aynı sese sahip

Kiev, 16 Nisan (Hibya) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, tüm dünyanın, İsrail ve komşu ülkelerin semalarında müttefik eylemlerine tanık olduğunu belirterek teröre karşı savunmada birliğin ne kadar etkili olabileceğini gösterdiğini söyledi.
Zelenski: Ukrayna'nın semalarındaki "Şahedler", Orta Doğu'dakilerle aynı sese sahip

Zelenski, tüm dünyanın, İsrail ve komşu ülkelerin semalarında müttefik eylemlerine tanık olduğunu belirterek "Teröre karşı savunmada birliğin yeterli siyasi iradeye dayandığında ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. İsrail, ABD, İngiltere, Fransa ve Ürdün birlikte ve maksimum verimlilikle hareket etti. Hep birlikte terörün hakim olmasını engellediler. Ve gerilimin daha da artmasını önlemek için başkalarıyla birlikte ve koordinasyon içinde çalışıyorlar." açıklamasını yaptı.

İsrail'in NATO üyesi olmadığı için 5. maddeyi devreye sokmak gibi herhangi bir eyleme gerek duymadığını ifade eden Zelenski, "Ve kimse savaşa sürüklenmedi. Onlar sadece insan hayatının korunmasına katkıda bulundular." dedi.

Zelenski, Ukrayna'nın semalarındaki Şahedlerin, Orta Doğu'dakilerle aynı sese sahip olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

"Balistik füzelerin etkisi, eğer durdurulmazsa her yerde aynıdır. Ukrayna, insansız hava araçları ve füzelerin önlenmesi konusunda ortaklarından benzer tam desteği almış olsaydı, Avrupa semaları uzun zaman önce aynı düzeyde korumayı alabilirdi. Terör, bazı yerlerde daha fazla, bazı yerlerde daha az değil, tamamen ve her yerde yenilmelidir."