Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 14:00 Güncelleme: 13.04.2024 00:55

Uluslararası piyasalar

Haftanın son işlem gününde kapalı olan ABD pay piyasaları yeni haftaya yükselişle başladı. ABD çekirdek PCE verileri beklentiler paralelinde açıklandı.
Uluslararası piyasalar

Haftanın son işlem gününde kapalı olan ABD pay piyasaları yeni haftaya yükselişle başladı. ABD çekirdek PCE verileri beklentiler paralelinde açıklandı. FED Başkanı Powell'ın cuma akşamı San Francisco Fed'in Makroekonomi ve Para Politikası konferansında, gelen verilerin beklediklerine uygun geldiğini açıklaması, piyasalar tarafından ilk faiz indiriminin haziranda başlayacağı beklentilerini güçlendirdi. Dow ve S&P açıklama sonrası yeni haftayua zirve test ederek başladı. Küresel dolar endeksi 104,50 bölgesinde yatay seyrederken ons altın fiyatı yeni bir zirve test etti. Petrol tarafında ise OPEC+'ın üretim kesintisine gidebileceği spekülasyonları ve bu sabah Çin'den gelen imalat verilerinin güçlü gelmesiyle yeni haftaya yüksleişle başlangıç yaptı. EURO bölgesinde bugün depiyasalar tatil. ECB Yönetim Kurulu Üyelerinden Stournaras, 2024 yılı için 100 baz ppuanlık dört fazi indiriminin mümkün olduğununu söyledi. Piyasalar ECB'in ilk faiz indiriminin haziranda başlayacağını fiyatlamaya devam ediyor.

ABD piyasaları bugün işlem görmesibne karşın Avrupa tarafında  piyasalar kapalı olacak.Haber akışı tarafında ABD İmalat  ve ISM İmalat PMI verileri takip edilecek. Haftanın son işlem gününde açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdem ve ortalama saatlik kazançlar verileri piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Bugün İngiltere,Almanya piyasaları kapalı,Asya piyasalarında karışık seyirler hakim ve ABD vadelileri piyasaların pozitif açılacağına işaret ediyor.

Kaynak Gedik Yatırım