Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 14.04.2024 17:00 Güncelleme: 14.04.2024 22:01

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İran'ın İsrail'e

Kiev, 14 Nisan (Hibya) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İran'ın İsrail'e "Şahed" insansız hava araçları ve füzeleri kullanarak düzenlediği saldırıyı kınadı.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İran'ın İsrail'e

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İran'ın İsrail'e “Şahed” insansız hava araçları ve füzeleri kullanarak düzenlediği saldırıyı kınadı.

Ukrayna'da, “Şahed” insansız hava araçlarının ve Rus füzelerinin, aynı toplu hava saldırısı taktiklerini kullanılarak saldırılarının dehşetini yaşadıklarını belirten Zelenski, "Ortadoğu'da gerilimin daha da artmaması için her türlü çabanın gösterilmesi gerekiyor. Tıpkı Rusya'nın eylemlerinin daha büyük bir çatışmayı tehdit etmesi gibi, İran'ın eylemleri de tüm bölgeyi ve dünyayı tehdit ediyor ve iki rejim arasında terörün yayılmasında bariz bir iş birliğinin dünyadan kararlı ve birleşik bir tepkiyle karşılanması gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Dünya, tartışmaların devam etmesini bekleyemeyeceğini ifade eden Zelenski, "Kelimeler insansız hava araçlarını durdurmaz ve füzelerin önünü kesmez. Yalnızca somut yardım bunu sağlar. Beklediğimiz yardım. Güvenliği güçlendirmeli ve terörü yeni normal haline getirmek isteyenlere kararlılıkla karşı çıkmalıyız." dedi.