Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 13:00 Güncelleme: 13.04.2024 14:30

Sidney'deki alışveriş merkezindeki saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti

Sidney'in doğusundaki Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde çok sayıda kişinin bıçaklanmasının ardından beş kişinin öldüğü belirtilirken saldırganın vurularak öldürüldüğü bildirildi.
Sidney'deki alışveriş merkezindeki saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti

9News Australia'dan yapılan açıklamaya göre, Sidney'in doğusundaki Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde çok sayıda kişinin bıçaklanmasının ardından beş kişinin öldüğü belirtilirken saldırganın vurularak öldürüldüğü bildirildi.

NSW Polisi Komiser Yardımcısı Tony Cooke, adamın öğleden sonra 15:10 civarında merkeze girdiğini ve 10 dakika sonra 15:20'de geri döndüğünü söyledi. Cooke, "Merkezde dolaşırken, yaklaşık dokuz kişi ile temas kurduğunu ve bu temas sırasında taşıdığı silahla insanlara zarar verdiğini" belirtti.

Çok sayıda kişi tarafından olay hakkında raporlar yapıldığını ve polisin hızla müdahale ettiğini ifade eden Cooke, bir polis memurunun, saldırganla karşılaştığını ve saldırganın bıçağı kaldırarak polis memuruna yaklaştığını, polis memurunun da ateş ederek saldırganı öldürdüğünü belirtti.