Kültür Sanat Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 12.04.2024 07:00

Sanatın ve kültürün merkezi Kalyon Kültür, nisan ayında da dopdolu…

Günümüz kültür ve sanatının geçmişle bağ kurduğu, sadece sergi ve atölyelere değil, aynı zamanda sosyal buluşmalara da ev sahipliği yapan Kalyon Kültür, Nisan ayında da birbirinden farklı ve ilgi çekici atölyelerle İstanbulluların uğrak merkezi olmaya devam edecek. Çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir kitleye ulaşarak, onları sanatın ve kültürün büyülü dünyasıyla ücretsiz olarak buluşturan Kalyon Kültür, kültürel etkileşimi ve paylaşımı da teşvik ediyor.
Sanatın ve kültürün merkezi Kalyon Kültür, nisan ayında da dopdolu…

İstanbul'un kültürel dokusuna zenginlik katmayı amaçlayarak Nişantaşı'ndaki tarihi Taş Konak'ta hizmet veren Kalyon Kültür, İstanbulluları sanatla buluşturmayı sürdürüyor. 7’den 70’e geniş bir kitleye ulaşan Kalyon Kültür, hem İstanbul'un kültür sanat birikimine katkı sunuyor hem de toplumun her kesimine hitap ederek kültürel çeşitliliği ve zenginliği destekliyor.

 

Nisan ayında da birbirinden farklı ve dikkat çekici etkinliklerle İstanbulluların uğrak noktası olmayı hedefleyen Kalyon Kültür, çocuklar için düzenlediği ebru, seramik, resim ve drama atölyeleri ile onların yaratıcılıklarını keşfetmelerine ve sanatla buluşmalarına olanak sağlarken, yetişkinlere yönelik söyleşiler ve etkinliklerle de onların kişisel gelişimlerine katkı sunuyor.

 

Sanat dolu bir atmosferle İstanbul halkını ücretsiz olarak buluşturarak kültürel etkileşimi ve paylaşımı teşvik eden Kalyon Kültür, her ay yenilenen sergileri, eğitim atölyeleri, kişisel gelişim seminerleri ile sanatın büyülü dünyasına kapı açıyor. Kalyon Kültür’de Nisan ayında; çocukların teorik bilginin yanı sıra seramik çamurunu tanıma, şekillendirme tekniklerini aşamalı olarak öğrendikleri seramik atölyesi; Ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun çalışma üslubunu, hayatını ve fırça tekniğini öğrenecekleri atölye çalışması;  Mimar Ümit Dizdar eşliğinde iç mimarlığın eğlenceli dünyasını keşfedip, kendi odalarını tasarladıkları mimarlık atölyesi; ünlü pop-art sanatçısı Jisbar’ın sergisinin Ezgi Bikbay Şafak eşliğinde yaratıcı drama ile gezilmesi ve çocukların geleneksel sanatların etkileyici alanlarından biri olan ebruyu ve kullanım alanlarını inceledikleri ebru atölyesi gerçekleşecek.

 

Yetişkinlere yönelik ise seramik atölyelerinin yanı sıra 16 Nisan’da Dr. Özgenur Reyhan Güler moderatörlüğünde Dr. Esen Kunt’un konuşmacı olduğu “Şehrin Hafızasında Yürümek: Coğrafi Mekânın Edebiyat ve Sinemadaki Yansımaları” başlıklı bir söyleşi düzenlenecek. Edebiyat ve sinemanın güçlü araçlarıyla, şehirlerin derinliklerine inerek geçmişin izlerinin sürüleceği bu seminerde, şehrin hafızasını edebiyat ve sinema üzerinden keşfetmek için derinlemesine bir analiz sunulacak.

Öte yandan Kalyon Kültür ziyaretçileri, 21 Nisan’a kadar devam edecek, modern