Kültür Sanat 09.01.2024 09:53

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması'nın Jürisinde Ünlü İsimler Yer Alıyor

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı. Bu yıl 'Su Krizi' temasıyla düzenlenen yarışmanın jürisinde, Türkiye'den film eleştirmeni Alin Taşçıyan, başarılı oyuncular Salih Bademci ve Tilbe Saran, dünya sinemasından yapımcı ve yönetmen Jamillah Van Der Hulst ile yaratıcı yapımcı ve senaryo danışmanı Suzanne Pradel yer alıyor. Finale kalan filmleri sosyal açıdan değerlendiren Sosyal Etki Jürisi ise Gazeteci Nilay Örnek, Mimar Özgül Öztürk ve Kokopelli Şehirde kurucularından Yasemin Kırkağaçoğlu'ndan oluşuyor.
Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması'nın Jürisinde  Ünlü İsimler Yer Alıyor

Bu yıl 50. yaşına giren Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sinema yoluyla dikkat çekmek amacıyla 2016 yılından bu yana düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın dereceye giren filmlerini belirleyecek jüri üyeleri açıklandı. 

 

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması’nın jürisinde; Türkiye’den film eleştirmeni Alin Taşçıyan, başarılı oyuncular Salih Bademci ve Tilbe Saran, dünya sinemasından yapımcı ve yönetmen Jamillah Van Der Lust Hulst ile yaratıcı yapımcı, senaryo danışmanı Suzanne Pradel yer alıyor. Yarışmanın Sosyal Etki Jürisi’nde ise Gazeteci Nilay Örnek, Mimar Özgül Öztürk ve Kokopelli Şehirde kurucularından Yasemin Kırkağaçoğlu bulunuyor. 

 

Türkiye’den ve uluslararası alandan önemli isimleri bir araya getiren Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması’nın bu seneki kanaat önderi ise Dünya Bankası Grubu (WBG) Connect4Climate (C4C) Küresel Ortaklık Programı’nın Yöneticisi Giulia Camilla Braga olmuştu.

 

Sabancı Vakfı 8. Kısa Film Yarışması; gezegenimizi tehdit eden su krizinin önemine vurgu yapmak ve insanlığı bekleyen sorunlara ayna tutmak amacıyla “Su Krizi” teması ve “Kısacası Susuzluk Çekiyoruz” sloganı ile gerçekleşiyor. Jüri üyelerinin seçimleriyle dereceye giren filmlerin açıklanacağı ödül töreni ise 17 Ocak Çarşamba akşamı Sabancı Center’da düzenlenecek.