Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 16:00 Güncelleme: 13.04.2024 00:36

Ons altın rekora koştu

Fed tarafında faiz indirim beklentileri git gide yükselmeye başladı.
Ons altın rekora koştu

Fed tarafında faiz indirim beklentileri git gide yükselmeye başladı. Fed toplantısı ile verilen mesajlara ek olarak noktasal grafiğin seyri ve getiri eğrisinin dikleşmesi faiz indirimine başlanacağına dair sinyaller vermişti. Beklentiler Fed’in 2024 yılı içerisinde 75 baz puanlık faiz indirimine gitmesi yönündeydi.

ABD’de enflasyonun beklenti üstü gelmesi ve Fed’in faiz indirim ayı beklentisinin ötelenmesi beklenmesine rağmen farklı makro verilerin enflasyonun soğuma eğilimine işaret etmesi sonrasında gözler bu haftaki ADP ve Tarım Dışı İstihdam verilerine çevrildi. İstihdamdaki düşüş eğiliminin olması durumu ons altını destekleyebilir. Çünkü şu anda istihdam piyasalarındaki yukarı yönlü seyir iç talebe bağlı olarak geri çekilmesi beklenen enflasyonu sınırlar nitelikte.

Dün de Fed eyalet üyelerinden faiz indirim sinyalleri gelmeye devam etti. San Francisco Fed Başkanı Daly ‘’Bu yıl 3 faiz indirimi makul’’ derken, Cleveland Fed Başkanı Mester, ‘’Haziran'da faiz indirimi mümkün ancak verilere bağlı’’ dedi. Açıklamalarla birlikte ons altın rekor seviyelerini test etti.

 Son günlerde ons tarafı güçlenirken, kur tarafı gerilese de gram altındaki yukarı yönlü seyir de sürüyor.

Kaynak: İnfo Yatırım