Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.07.2024 16:00 Güncelleme: 20.07.2024 15:53

Milli Savunma Bakanı Güler'in KKTC temasları

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.
Milli Savunma Bakanı Güler'in KKTC temasları

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Güler, Mutlu Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü kutlamalarına katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği KKTC’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Görüşmede Bakan Güler’in beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da yer aldı.

Görüşmede kısa bir konuşma yapan Bakan Güler, “Şanlı tarihimizde müstesna bir yere sahip olan harekâtın yıl dönümünün haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel ve anlamlı günde Kıbrıslı kardeşlerimizle birlikte olmaktan ve 50’nci yıl dönümünü bu Kutlu Barış Harekatı’nı kutlamaktan da ayrıca büyük bir mutluluk duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bakan Güler, Türkiye olarak yarım asır önce olduğu gibi bugün de garanti ve ittifak anlaşmaları doğrultusunda tüm güçleri ve imkanlarıyla KKTC’yi ve Kıbrıslıların yanında olmaya devam edeceklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve Kıbrıslı mücahitler ile mücahideleri ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, harekatta görev almış tüm komutanlarımızı kahraman Mehmetçiklerimizi saygıyla yâd ediyorum. Teşekkür ederim.”

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar da ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade ederek, Mutlu Barış Harekatı’nın adada Rumlara ve Yunanlılara barış ve huzuru getirdiğini vurguladı.

KKTC’deki temaslarına devam eden Bakan Güler, Lefkoşa Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Metin Feyzioğlu’ndan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.