Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 12.07.2024 16:01 Güncelleme: 12.07.2024 17:03

Mamak Belediyesi'nde e-Tebligat dönemi başlıyor

Mamak Belediyesi ve Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) iş birliğiyle yürütülen e-Tebligat çalışmaları tamamlandı.
Mamak Belediyesi'nde e-Tebligat dönemi başlıyor

PTT tarafından 2019 yılında başlatılan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi, Mamak Belediyesi'nde uygulanmaya başlıyor. Tebligat hizmeti ile elektronik olarak tebligatlar anında alıcılarına ulaştırılacak; zaman, işgücü ve maliyet gibi birçok alanda tasarruf sağlanacak.

Bu sayede çevrenin korunması adına da önemli bir adım atılmış olacak. Bununla beraber gerek iş gücü gerek kullanılan kağıt, toner, elektrik, araç, yakıt gibi maliyete etki eden unsurlar göz önüne alındığında e-Tebligat sayesinde büyük oranda kazanç sağlanacak.

Kullanıcılar e-Devlet hesapları üzerinden iki aşamalı giriş yöntemi ile kimlik doğrulamalarını yaparak online olarak dünyanın her yerinden Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi hesaplarını kolaylıkla açabilecek. e-Tebligat başvuruları başvuru internet adresinden yapılacak.

Bu yöntemlerin yanı sıra yurttaşlar en yakın PTT müdürlüklerine şahsen başvurarak e-Tebligat adreslerini alabilecek. Alınan e-Tebligat adresi kullanıcıların elektronik tebligatlarla ilgili doğrulanmış cep telefonu veya e-Postasına SMS ve e-Mail yolu ile ücretsiz bir şekilde gönderilecek.