Kültür Sanat 14.04.2023 12:07

"Leyla" Kısa Filmi 19. Akbank Kısa Film Festivali Ulusal Yarışmada!

​Drama Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği; Nursen Çetin Köreken'in tamamen amatör oyuncularla ve gerçek olaylardan senaryolaştırarak çektiği kısa metrajlı filmi "Leyla", Türkiye prömiyerini 19. Akbank Kısa Film Festivali Ulusal Yarışma'da yapacak.

Drama Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği; Nursen Çetin Köreken’in tamamen amatör oyuncularla ve gerçek olaylardan senaryolaştırarak çektiği kısa metrajlı filmi “Leyla”, Türkiye prömiyerini 19. Akbank Kısa Film Festivali Ulusal Yarışma’da yapacak.

“Mavi Bisiklet”in bol ödüllü senarist ve yapımcısı Nursen Çetin Köreken’in Drama Yapım yapımcılığında, Golfo Mistico Production ve Akşehir Belediyesi iş birliği ile çektiği kısa filmi “Leyla” başarılarına devam ediyor. Yapımcılığını Ümit Köreken’in üstlendiği, yönetmenliğini Nursen Çetin Köreken’in yaptığı film, 19. Akbank Kısa Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Bölümüne seçilen 14 filmden biri oldu.

Filmin Senaryosu Leyla’nın yaşadığı gerçek olaylardan esinlenerek yazıldı.

Leyla’nın senaryosu Nursen Çetin Köreken tarafından başrol oyuncusu Leyla’nın yaşadığı gerçek olaylardan esinlenerek yazıldı. Film ve senaryosu aynı zamanda Nursen Çetin Köreken’in “LEYLA FİLMİNDEN HAREKETLE BAĞIMSIZ TÜRKİYE SİNEMASINDA GERÇEKÇİLİK KURAMI KAPSAMINDA ÇOCUK KARAKTERLER” başlıklı yüksek lisans tez çalışması ile akademik literatüre de girdi. Nursen Çetin Köreken’in kendi geliştirdiği “ÇOCUKLAR İÇİN SİNEMA OYUNCULUĞU” metodu ile çekilen filmde oyunculara senaryo verilmeyerek; filmin temaları ve sahneleri üzerinde çalışılan özel tekniklerle çekimler geçekleştirildi.

Filmin Müzikleri Halter Salonunun seslerinden tasarlandı

Leyla kısa filminin müzikleri Ozan Türkyılmaz tarafından halter salonunun sesleri temel alınarak film için özel olarak bestelendi.

Filmin Başrollerinde Leyla Vatankorur, Sadiye Vatankorur, Murat Öztürk ve Fatih Koca yer alıyor.

Yapımcılığını Drama Yapım’ın üstlendiği filmin başrollerinde aynı zamanda bir halter sporcusu olan Leyla Vatankorur, annesi Sadiye Vatankorur, halter eğitmeni Murat Öztürk ve Mavi Bisiklet filminde okul müdürü karakteriyle izlediğimiz Fatih Koca yer alıyor.

Filmin Kısa Hikayesi:

Ortaokul öğrencisi olan Leyla, Covid-19 nedeniyle derslerini online sistem üzerinden takip eder. Bilgisayarı bozuk olduğu için derslere telefondan katılır. Ancak bilgisayardan hazırlaması gereken önemli bir proje ödevi vardır. Bu durumu, öğretmeniyle de ailesiyle de paylaşamaz. Çünkü ailesi maddi olarak zor durumdadır. Bu duruma bir çözüm üretmek isteyen Leyla, okuldaki tablet yardımı için başvuruya gittiğinde oldukça ilgisiz bir müdür ve bir yığın başvuru formu ile karşılaşır. Buradan da umudunu yitirmişken okul kapısında halter yarışması ilanını ve ödül olarak verilecek bilgisayarı görür. Hemen gidip kayıt yaptırır. İyi bir gelişme sağlasa da annesi, durumu öğrenince ciddi bir şekilde karşı çıkar. Leyla kendi başına çalışmalara devam ederken okul, halter ve ailesi arasında zorlu bir mücadele içine girer.