Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.04.2024 21:21 Güncelleme: 09.04.2024 11:31

Keşan Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi

Edirne Keşan Belediye Meclisi'nin 2024-2029 döneminin ilk toplantısı olan Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Keşan Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi

Keşan Belediye Meclisi'nin 2024-2029 döneminin ilk toplantısı olan Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda saat 15.00'de Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında yapıldı.

Yapılan gizli oylamalarda; 2 yıl görev yapmak üzere, 2 asil 2 yedek Divan Katip asil üyeliklerine Çiğdem Çeliktuğ Öztürk ve Mertcan Özkaya, yedek üyeliklerine ise Cahit Kemer ve Işıl Irmak Erel seçildi. 1 yıl görev yapmak üzere, 2 Encümen üyeliklerine ise Bayram Şeker ve İsmail Büyükvarlık seçildi.

Toplantıda; İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda 2+3 yıl süreyle görev yapacak 3 üyenin belirlenmesine geçildi. Yapılan oylamada, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliklerine, CHP’den Işıl Irmak Erelve Figen Kanar Kayseri, AK Parti’den ise Şafak Uslu seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine 2+3 yıl görev yapmak üzere CHP’den Rasim Ergene ile İsmail Büyükvarlık, AK Parti’den ise Yakup Balcı seçildi.

Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliğine (ESTAB)’a da 5 yıl süreyle görev yapmak üzere asil üyeliklere Coşkun Düdük, Mustafa Ak, Çiğdem Çeliktuğ Öztürk, Işıl Irmak Erel, yedek üyeliklere ise Mertcan Özkaya, Onur Uluca seçildi.

Tarihi Kentler Birliğine (TKB) Belediye Başkanı doğal üye olmak üzere 1 asil ve 1 yedek üye seçiminde, asil üyeliğe Figen Kanar Kayseri, yedek üyeliğe ise Işıl Irmak Erel seçildi.

Yapılan açık oylamada ise Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’ne asil üye olarak İsmail Büyükvarlık, yedek üye olarak ise Mertcan Özkaya seçildi. 

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRİCİTİES)’ne 1 asil ve 1 yedek üye seçiminde, asil üye Mehmet Meriç, yedek üye ise Bilgin Atlı seçildi.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın asil üyeliğine Çiğdem Çeliktuğ Öztürk, yedek üyeliğine ise Mertcan Özkaya’nın seçildiği toplantıda, “5393 sayılı Belediye Kanununun 38.maddesi gereğince sözleşme yapmaya, sulh ve ibraya, teberruatı (bağışları) kabulüne, Belediye hesabına umum medeni akitleri yapmak üzere Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan’ a yetki verilmesi” maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Özcan, “Belediye Başkan Yardımcılarının atanması belediye kanununa göre belediye başkanının yetkisi dahilindedir. Ancak meclise bilgi verilir. Yeni yönetim olarak seçilmiş iki başkan yardımcısı sıfatıyla Mehmet Meriç ve Bilgin Atlı’yı başkan yardımcıları olarak atadım.” dedi.