Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.04.2024 10:00 Güncelleme: 15.04.2024 12:45

İzmir'de engelsiz yaşam için yol yardım desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Atölyesinde akülü ya da manuel tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımı ücretsiz yapılıyor.
İzmir'de engelsiz yaşam için yol yardım desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, arızalanan tekerlekli sandalyeleri de tamir ediyor.

Konak Center’da faaliyet gösteren Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Atölyesi, yolda kalan engelli bireylerin imdadına yetişiyor. Günde 10 aracın tamir ve bakımının yapıldığı atölye ücretsiz hizmet veriyor. Araçlar, engelli bireylerin evlerinden ya da arızanın yaşandığı yerden alınıyor, tamir edildikten sonra teslim ediliyor.

Yeni Oluşum Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Cafer Çelik, “Ülkemizde akülü sandalye bakım atölyelerinin sayısı çok az. Üstelik bunların tamiri de oldukça pahalı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması, bizler için çok büyük kolaylık. Türkiye'ye örnek olmalı.” dedi. 

Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım Atölyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor. Bakım onarım işi uzun sürecekse engellilere yedek araç da tahsis ediliyor.