Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.04.2024 10:00 Güncelleme: 12.04.2024 13:31

Issız adadan bir hafta sonra kurtarıldılar

Stockholm, 12 Nisan (Hibya) – Üç denizci Pasifik Okyanusu'ndaki küçük bir adada bir haftayı aşkın bir süre mahsur kaldıktan sonra kurtarıldı.
Issız adadan bir hafta sonra kurtarıldılar

CNN'in haberine göre denizciler, teknelerinin motoru bozulduğunda Mikronezya'nın ıssız Pikelot adası çevresindeki sularda balık avlıyorlardı. Adada karaya çıkmayı başarmışlar ancak yardım çağıramadan telsizlerinin pili bitmişti.

Yaklaşık bir hafta boyunca hindistan cevizi ve adadaki küçük bir kaynaktan aldıkları suyla beslenen üç denizcinin kurtarma operasyonu akrabalarının Mikronezya'nın kuzeyindeki bir ABD Pasifik bölgesi olan Guam'daki yetkilileri uyarmasının ardından başlatıldı.

Japonya'nın Okinawa kentindeki ABD üssünden gönderilen keşif uçağının pilotları, 7 Nisan'da okyanusun ortasındaki küçük bir mercan adasında 'YARDIM' kelimesi yazılmış şeklinde palmiye yaprakları gördü.

Denizciler ancak iki gün sonra bir Amerikan donanma gemisi tarafından kurtarıldı.

Bunun yanısıra adaya çıkan kurtarma görevlilerinden birinin mahsur kalanların uzaktan akrabası olduğu ortaya çıktı.

Mikronezya yerlisi olan Çavuş Eugene Halishlius CNN'e yaptığı açıklamada "Bu çılgın bir dünya" dedi.

Filipinler ve Hawaii arasında yer alan Mikronezya ada ülkesi, 2,5 milyon kilometrekarelik okyanusa yayılmış 600'den fazla adadan oluşuyor. Yaklaşık dört yıl önce, mahsur kalan üç denizci daha palmiye yapraklarıyla "SOS" yazdıktan sonra küçük Pikelot'tan kurtarılmıştı.