Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 15:00 Güncelleme: 01.08.2024 15:51

İmamoğlu: İnsan hayatı her koşulda çok önemli

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Temiz Hava Solunum Cihazı Test ve Bakım Merkezi' nin açılışına katıldı.
İmamoğlu: İnsan hayatı her koşulda çok önemli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı, itfaiye erlerinin olası kriz anlarında güvenle kullanabilecekleri temiz hava solunum cihazlarının (THSC) temini ve bakımlarının yapıldığı merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Kağıthane’de hizmete giren THSC Merkezi’nin açılış töreninde konuşan İmamoğlu, İstanbul İtfaiyesi’nin tarihinin 310 yıl geriye kadar gittiği bilgisini paylaşarak, “İnsan hayatı her koşulda çok önemli. Hayat kurtaran itfaiye teşkilatımızın kendi hayatları da önemli. Onların yaşamlarının teminat altına alınması, iş güvenliği noktasında gereken bütün tedbirlerin en üst seviyede sağlanması bizim en önemli mecburiyetimiz.” dedi.

İmamoğlu, itfaiye teşkilatının sadece yangınlarda değil, afet anlarında da önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerek, “Açılışını yaptığımız Temiz Hava Solunum Cihazı Test ve Bakım Merkezi sayesinde, itfaiye hizmetlerimizin kalitesi artacak, itfaiyecilerimiz, cihaz ve ekipmanlarının tüm testlerden geçtiğine emin olacaklar. Bunu bilmenin huzuruyla hizmetlerini sürdürecekler. Bu nedenle onlara en ileri teknolojilerle donatılmış cihazları ve ekipmanları sağlamak, bizim de boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

Testten geçemeyen ekipmanlara ise müdahalede bulunulacak. Değişim gerektiren parçası değiştirilecek veya ilgili ayarlamalar yapılacak ve tekrar test cihazına bağlanarak test yapılacak. Ekipman testten geçinceye kadar bu döngü devam edecek. Tüm müdahalelere rağmen testten geçemeyen ekipman kullanım dışı bırakılıp, kayda alınacak. THSC binasında bir adet 450 Barlık solunum tüpü hidrostatik test makinesi de bulunuyor. Bu makine ile 5 yılda bir hidrostatik test yapılması zorunluluğu bulunan solunum tüpleri test edilecek ve etiketlenecek. 

Konuşmaların ardından; CHP Parti Meclisi üyeleri Mahir Yüksel, Turgay Özcan, Berker Esen, CHP milletvekili Yunus Emre, İmamoğlu, Öztekin, Özmen, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak tarafından kesilen kurdele ile THSC Merkezi resmen hizmete girmiş oldu.