Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Bahar YILDIRIM 19.07.2024 14:00 Güncelleme: 19.07.2024 14:17

Göztepe metrosunun yüzde 80'i tamamlandı

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar, Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metro Hattı ve Göztepe 60. Yıl Parkı Metro istasyonu projesi alanını ziyaret etti.
Göztepe metrosunun yüzde 80'i tamamlandı

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar, Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metro Hattı ve Göztepe 60. Yıl Parkı Metro istasyonu projesi alanını ziyaret etti. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Kösedağı ve Avşar, 13 kilometre uzunlukla 11 istasyondan oluşan ve yüzde 80’i tamamlandı. Metro hattının ise 30 Ağustos 2025 tarihinde açılmasının planlandığı müjdesini verdi.

Proje süreci hakkında bilgi veren Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, 2019 yılı öncesi sadece yüzde 2 oranında ilerleyen projenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun büyükşehir belediye başkanı seçilmesinin ardından hızlandırıldığını hatırlatarak “ 2019’da Sayın Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesiyle yüzde 2 ile devraldığımız istasyonu yüzde 80’e getirdik. Yaklaşık 600 milyon ueroluk bir yatırımdan bahsediyoruz, müthiş bir iş.” dedi.

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar da, Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metro Hattı hakkında şu bilgileri verdi:

“Şu an projemizde yüzde 80 ilerlemeye erişmiş durumdayız. İnşaat işleriyle alakalı çalışmalarımızda son aşamaya geldik. İstasyonlarımızda hem elektromekanik hem de ince iş imalatlarımız devam ediyor. Hat tünellerimizde inşaat çalışmalarımızı tamamladık, demir yolu montajlarımız başladı. Demir yolu montajları ile hatlardaki mekanik faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bizim amacımız Kadıköy Belediyesi’nin bölgedeki ciddi desteği ile önümüzdeki yıl 30 Ağustos’ta projemizi hizmete açmak.”